bird
dinsdag 23 april | 16.48 uur

Kentekenplaten gestolen en snel weer gevonden

16-06-2022 16:07
uur
politie-1
Foto: Adobe Stock

AALST/ZUILICHEM – De kentekenplaten die afgelopen weekend waren gestolen van een personenauto in Aalst, zijn woensdag teruggevonden op een auto in Zuilichem.

De eigenaar van de auto waarvan de kentekenplaten gestolen waren deed woensdagavond om 22:00 uur online aangifte van de diefstal. Een klein uur later reed een auto langs de ANPR (Automatic Number Plate Recognition) oftewel de automatische kentekenplaatherkenning. Op dat voertuig bleken de gestolen nummerborden te zijn bevestigd.

Onder invloed
De politie kon de auto rond 23:15 uur in Zuilichem staande houden. De bestuurder werd meteen aangehouden voor heling van de kentekenplaten. “De verdachte bleek tevens te rijden zonder rijbewijs en onder invloed te zijn van alcohol”, meldt de politie op Facebook.

Eigenaar niet bekend
De auto had al meer dan twee jaar geen actuele ‘tenaamstelling’. Dat betekent dat de eigenaar niet bekend is, het voertuig onverzekerd rondrijdt en er geen wegenbelasting is betaald.

De politie heeft de auto in beslag genomen.

Aangifte
In totaal zat er maar een uur en een kwartier tussen het doen van aangifte en de aanhouding. “Dit bewijst maar weer dat aangifte doen zeker nut heeft”, aldus Politie Bommelerwaard.

De 37-jarige verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij is overgebracht naar het cellencomplex.

Tags

ANPR