bird
donderdag 28 maart | 23.07 uur

Kees Metz ontvangt gemeentepenning

27-11-2020 09:30
uur
Afscheid Kees Metz kopie-2
• Burgemeester Pieter van Maaren (r) overhandigde de penning aan Kees Metz. (foto: Wesley de Wit fotografie)

ZALTBOMMEL – Kees Metz heeft donderdagavond de gemeentepenning gekregen bij zijn afscheid als gemeenteraadslid. Hij kreeg deze onderscheiding als blijk van waardering voor zijn betrokkenheid bij de samenleving.

Burgemeester Pieter van Maaren noemde Metz donderdagavond ‘een politiek dier’. “Vanavond nemen we afscheid van een gepassioneerd en allround raadslid”, aldus Van Maaren. “Een raadslid dat de afgelopen decennia zijn stempel op de Bommelse politiek heeft gedrukt. Iedereen in Bommel kent Kees Metz en omgekeerd kent Kees Metz iedereen in Bommel. U weet wat er speelt en vertolkt dat helder en duidelijk. Zonder poespas en vasthoudend. Een markant raadslid verlaat deze keer definitief de Bommelse politieke arena.”

Prins Carnaval
Naast de vele jaren als raadslid was Metz onder andere actief als bestuurslid van het Streekarchief Bommelerwaard, bestuurslid van de Raad van Elf, Prins Carnaval van Mispelgat, secretaris van de stichting Vrienden van de Oude Watertoren en bestuurslid en voorzitter van de Commissie Beeldende Kunst.

Boeken
Daarnaast schreef hij diverse boeken over de historie, kunst en architectuur van Zaltbommel. Hij schreef onder andere de boeken ‘Architectuurgids Zaltbommel’, ‘Zaltbommel in de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw’, ‘De Sint Maarten te Zaltbommel’ en ‘Van Voorden, masters in quality since 1912’. Ook schreef hij artikelen voor het magazine ‘Tussen de Voorn en Loevestein’.

Tags

kees metz,gemeentepenning zaltbommel