bird
vrijdag 19 april | 23.07 uur

Kasteel Ammersoyen bezoeken na sneltest

07-04-2021 11:57
uur
Door: Marlou van Dijk
bloesem bij kasteel Ammersoyen
Bloesem bij Kasteel Ammersoyen

Eén van de culturele activiteiten die door de overheid is geselecteerd voor een bezoek met toegangstest is kasteel Ammersoyen in Ammerzoden. Het kasteel opent de poorten op 9, 10 en 11 april. Voorlopig alleen dat weekend is het weer mogelijk een kijkje te nemen binnen de metersdikke muren.

Voorwaarde is dat 40 uur voor het kasteelbezoek een Corona sneltest wordt gedaan bij een daarvoor aangewezen locatie. De afspraak voor de gratis test kan alleen via de website https://testenvoortoegang.nl/ worden gemaakt.

Het negatieve testresultaat in de CoronaCheck-app of geprint is een deel van het toegangsbewijs. Daarnaast moet een tijdslot worden gereserveerd bij het kasteel zelf. Dat kan vanaf nu op www.glk.nl/ammersoyen

Middeleeuws kasteel
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen. Dit kasteel stamt uit circa 1300 en is een echt middeleeuws kasteel met vier torens, een imposante ridderzaal en een gracht. Via trappen in metersdikke muren bereikt u de museumzolder waar een enorme collectie archeologische vondsten uit de gracht het verhaal van de vroegere bewoners vertellen.  

Pilot Testen voor Toegang
In april is het voor een aantal mensen weer mogelijk worden om veilig naar het theater of het museum te gaan. Zij moeten zich van tevoren laten testen op Covid19 bij een aangesloten testaanbieder. Tijdens deze pilot wordt onderzocht bij welk type activiteiten en voorzieningen en onder welke voorwaarden het mogelijk is te starten met Testen voor Toegang.

Tags

Kasteel Ammersoyen,sneltest,bezoeken