bird
donderdag 25 april | 16.05 uur

Jordie van Suijdam maakt kans op prijs ‘Mooiste Truck van Nederland’

15-07-2022 11:41
uur
jordievansuijdam
De vrachtwagen van Jordie doet mee in categorie 4: Zeecontainertransport en maakt kans op de algehele overwinning. (foto: Truckstar)

ZALTBOMMEL – De truck van vrachtwagenchauffeur Jordie van Suijdam uit Zaltbommel maakt kans om op het Truckstar Festival in Assen verkozen te worden tot Mooiste Truck van Nederland.

Zijn vrachtwagen doet mee in categorie 4: Zeecontainertransport. De wagen maakt kans op de eerste plek in die categorie en daarnaast op de algehele overwinning.

Assen
Truckstar Festival vindt dit jaar plaats op 30 en 31 juli. Het is het grootste transportevenement in Europa. Het TT Circuit van Assen staat een weekend vol met ruim 2300 vrachtwagens.

Truckstar
De 24 finalisten voor De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland zijn gekozen door de lezers van het organiserende magazine Truckstar. De verkiezing wordt gesponsord door het bandenservicebedrijf Euromaster in samenwerking met bandenfabrikant BF Goodrich. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, zoals gekoeld vervoer, speciale voertuigen en zeecontainertransport. In elke categorie kozen de lezers drie trucks. De 24 genomineerde vrachtwagens krijgen een prominente plek op het festivalterrein.

Werkauto's
Alle vrachtwagens zijn werkauto’s waar dagelijks mee gereden wordt. Dat neemt niet weg dat elke vrachtwagen door zijn eigenaar en chauffeur voor het weekend in perfecte staat wordt gebracht. Gebruikssporen worden zoveel mogelijk weggewerkt. Het komt regelmatig voor dat een truck of een trailer kort voor het festival nog even naar de spuiter gaat en dat het interieur ook nog helemaal onder handen genomen wordt. Vanzelfsprekend wordt er van binnen en buiten gepoetst tot in de perfectie. 

Een vakjury bepaalt tijdens het festivalweekend welke truck de mooiste wordt. Op zondagmiddag wordt dat bekendgemaakt voor de volgepakte hoofdtribune.

Livestream
De uitreiking is te volgen via een livestream op de Facebookpagina van Truckstar (van 10.00 tot 10.45 uur de prijsuitreiking per categorie en van 11.45 tot 12.45 uur de ereronde en de bekendmaking van de grote winnaar).

 

 

Tags

jordie van suijdam,truckstar,mooiste truck van nederland