bird
vrijdag 19 april | 10.21 uur

Joep Beljaars ontvangt Koninklijke onderscheiding

01-06-2021 08:19
uur
Door: Marlou van Dijk
De heer Joep Beljaars is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden (1)-1
Joep Beljaars is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.(Foto: gemeente Maasdriel)

HILVERSUM - Op vrijdag 28 mei ontving Joep Beljaars uit Hedel van burgemeester Van Kooten namens Koning Willem-Alexander een bijzondere Koninklijke onderscheiding. Joep Beljaars werd tijdens een ceremonie op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. De versierselen werden door de geldende coronamaatregelen opgespeld door mevrouw Beljaars.

 Joep Beljaars ontving de onderscheiding vanwege zijn uitmuntende inzet in zijn functie als adjudant onderofficier voor Defensie en zijn vrijwilligerswerk voor de Vereniging van Genie Onderofficieren (VGOO) en Jachtclub Hedel. 

Onderscheiding met zwaarden
Militairen ontvangen de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. In plaats van de gebruikelijke gouden of zilveren lauwerenkrans op het ordeteken draagt een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden een paar gekruiste zwaarden in de armen van het kruis. 

Uitreiking op bijzondere plek
Burgemeester Van Kooten kreeg toestemming van het college van de gemeente Hilversum om de Koninklijke onderscheiding op landgoed De Zwaluwenberg uit te reiken. Het landgoed is sinds 1951 de verblijfplaats van de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht.

Tags

Koninklijke onderscheiding,Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden