bird
donderdag 25 april | 03.45 uur

Jeugdbrandweer Hedel zoekt leden: 'Veel jonge kinderen willen bij de brandweer'

12-10-2021 10:21
uur
Door: Martin van Hemert
081021_brandweer1-1
• Foto: aangeleverd

HEDEL – De jeugdbrandweer Hedel is na een lange coronastop naarstig op zoek naar nieuwe leden. “Je werkt er in een hecht team, leert heel veel over brand en brandbestrijding én het is heel sportief.”

Zelf kwam Mitra Tolen in aanraking met de brandweer, toen de jeugdbrandweer tijdens de afsluiting van de traditionele kindervakantieweek het afsluitende kampvuur in bedwang mocht houden. Zestien jaar later is Tolen hoofd-jeugdleider van jeugdbrandweer Hedel.

(Tekst loopt door onder de foto's)

 

Inmiddels is de brandweer zijn passie en hij hoopt dat meer kinderen zijn pad gaan volgen. “Uiteindelijk sta je dicht bij een droom van velen; veel jonge kinderen zeggen dat ze bij de brandweer willen. En dan is de jeugdbrandweer een hele goeie leerschool. We hebben de intentie dat ze de doorstroming naar de vrijwillige brandweer willen en kunnen maken, maar we begrijpen natuurlijk ook dat kinderen dat op hun elfde nog niet zeker weten."

Coronastop
Momenteel kampt de jeugdbrandweer in Hedel met een ledentekort. Dat is volgens Tolen mede te wijten aan de lange, gedwongen coronastop. "Omdat we onderdeel van de veiligheidsregio zijn, hebben we een voorbeeldfunctie. Daarom konden we pas veel later starten dan sporten zoals voetbal of hockey", aldus Tolen.

Hij roept kinderen tussen de 11 en 18 jaar die graag zouden willen meedoen aan oefenavonden, wedstrijden of andere activiteiten dan ook op om zich aan te melden voor de jeugdbrandweer via onderstaand mailadres.

Jeugdbrandweer-hedel@vrgz.nl

Tags

jeugdbrandweer,Hedel,Mitra Tolen