bird
vrijdag 29 maart | 13.42 uur

Jeu de boule, 3x3 basketbal en skaten op sportpark

16-12-2020 10:15
uur
Door: Britta Alink
watertoren-1
• Met dit plan wordt het laatste stukje sportpark De Watertoren ingericht. (Foto: Bureau van den Oever)

ZALTBOMMEL – Naast de nieuwe accommodatie voor petanque vereniging Jeu de Bommel komen 3x3 basketbalvelden en een skatepark. “Jonge en oude sporters bij elkaar, dat is een heel leuke combinatie”, zegt wethouder Kees Zondag.

Jeu de Bommel moet verhuizen, omdat de huidige locatie naast zwembad Akwamarijn gesloopt wordt. Op dat terrein aan de Thorbeckestraat komt woningbouw. Al jaren zoeken de jeu de boulers een nieuwe plek in Zaltbommel.

De Watertoren
Op sportpark De Watertoren is nog een flinke lap grond niet benut. Het grootste deel van het terrein is nu voor de voetbalvereniging Nivo Spara en hockeyclub MHC Bommelerwaard. Het laatste stuk grond was lang gereserveerd voor de verhuizing van de tennisclub, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan.

Moderne baan
Met het nieuwe plan hoopt de gemeente een goed onderkomen te bieden aan de jeu de boulers. Het is de bedoeling dat er een moderne baan met binnenaccommodatie wordt gebouwd, waar ook officiële wedstrijden plaats kunnen vinden.

Ardito
Het is de bedoeling dat ook andere sporters gebruik kunnen maken van het gebouw en de buitenruimte. In overleg met basketbalvereniging Ardito staan nu ook 3x3 basketbal ingetekend in het voorlopige plan.

Skatepark
Het skatepark, dat nu nog in de Waluwe ligt, zou in de toekomst ook kunnen verhuizen naar de nieuwe plek op sportpark De Watertoren. Skaten is sinds dit jaar een olympische sport. “We willen dan ook een baan aanleggen, die voldoet aan de eisen van NOC NSF”, aldus wethouder Zondag.

Handbal
Voor andere buitensporters is ook ruimte, zoals bijvoorbeeld voor de handballers. Alle gebruikers van de nieuwe plek zouden gebruik moeten kunnen maken van kleedruimtes en douches.

Het terrein moet afgesloten worden met een hek, maar ook toegankelijk zijn voor bijvoorbeeld de skaters en basketballers, die op hun eigen moment willen sporten.

Tot slot komen er ook zonnepanelen op het terrein.

Kers op de taart
Kees Zondag is heel enthousiast over de plannen voor het laatste stukje sportpark. “Het is een mooie afsluiting van het sportpark Watertoren. Als dit allemaal gaat lukken, is het echt de kers op de taart”, zegt hij.

De plannen worden de komende maanden verder uitgewerkt. De gemeenteraad krijgt in juni 2021 een voorstel, waarbij ook de financiën op een rijtje staan.

Britta Alink

Tags

sportpark Watertoren,jeu de bommel,sportpark zaltbommel