bird
dinsdag 16 april | 10.51 uur

Jan Opschoor is ‘Hèmerse Held 2020’

04-01-2021 09:30
uur
held-2
Foto: Dirk Brugmans

NEDERHEMERT - Jan Opschoor van Nederhemert-Zuid is verkozen tot Hèmerse Held 2020. Dorpsraad Nederhemert verkoos hem vanwege zijn inspanningen voor de Eilandse gemeenschap in de afgelopen jaren.

Voorzitter René van de Werken van de dorpsraad overhandigde de oorkonde aan Jan, vlak voor de jaarwisseling.

Jan was door vele inwoners van Nederhemert- Zuid ingediend bij de Dorpsraad om hem te verkiezen tot Hèmerse Held.

Kerstviering
Hij is al acht jaar de motor achter de jaarlijkse kerstviering voor (oud-)inwoners van het Eiland Nederhemert. Hij neemt als dirigent elk jaar het initiatief om een koor te vormen met vijf tot tien zangers en zangeressen. Hoewel hun zangniveau erg uiteenloopt, slaagt hij er elk jaar weer in om na vier repetities een mooie uitvoering te laten zien op kerstavond.

Andere festiviteiten
Daarnaast is hij initatiefnemer of organisator van andere festiviteiten, waarbij hij de muziek uitzoekt, teksten schrijft en dirigeert.

Boodschappenservice
Bij de eerste coronagolf bood hij Eilandbewoners een boodschappenservice aan. Mensen die er behoeft aan hadden, konden bij hem bestellen en hij leverde de boodschappen dezelfde dag nog aan huis.

AED
Verder is Jan de drijvende kracht achter de aanwezigheid en het onderhoud van de AED op het eiland, initiator van facebookpagina Aailand en bestuurder van Waterschap Rivierenland.

Veel Eilandbewoners kwamen Jan, uiteraard op afstand, feliciteren met zijn verkiezing.

 

Tags

jan opschoor,hèmerse held,dorpsraad nederhemert