bird
donderdag 02 mei | 03.50 uur

Jaarwisseling Hedel: Hedelnaar (45) opgepakt, zeven verdachten in beeld (met foto's)

04-04-2024 18:02
uur
040424_jaarwisselingHedel-alle-verdachten
Foto's: Politie.nl/Omroep Gelderland

HEDEL – De politie heeft donderdag een 45-jarige man uit Hedel als vierde verdachte aangehouden voor de rellen tijdens oud en nieuw in zijn woonplaats. Donderdagavond zijn zeven andere verdachten in beeld gebracht in het TV-programma Plaats Delict.

In dat opsporingsprogramma werden opnieuw beelden getoond van de uit de hand gelopen jaarwisseling in Hedel. Waar de uitzendingen eerst vooral gericht waren op de identiteit van mogelijke getuigen, stonden nu de daders centraal. Verdachte NN1 gooide zwaar vuurwerk richting de Mobiele Eenheid. Hij kwam het duidelijkst herkenbaar in beeld.

(Tekst loopt door onder de foto) 
Naast ‘NN1’ kwamen nog zes andere verdachten en hun daden herkenbaar in beeld. Zo stak NN3 een auto in brand, gooide NN4 vuurwerk in een brandende auto en twee keer een kliko op een brandende auto en gooide NN9 meerdere shells naar een camera van Team Technisch Toezicht en naar een brandend voertuig.

(Tekst loopt door onder de foto's)
NN11 gooide een shell die ontplofte in de buurt van twee voetgangers en twee vrouwen op een fiets, NN12 stak vuurwerk aan waarvan brandende stukken richting de ME vlogen en NN14 stak vuurwerk in een kliko en stak dit aan, waardoor de prullenbak ontplofte.

Alle beelden en de foto’s van de verdachten zijn te vinden op deze website. Mensen die de personen die in beeld komen herkennen, worden verzocht de opsporingstiplijn te bellen op 0800-6070, zich te melden bij een politiebureau of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). 

Het team van BWG TV maakte begin maart een videoreportage over de jaarwisseling in Hedel. Deze is hieronder te vinden.

Tags

Plaats Delict,jaarwisseling Hedel