bird
dinsdag 16 april | 10.43 uur

Jaap Lange nieuwe gemeentesecretaris Maasdriel

03-06-2022 11:45
uur
Door: Martin van Hemert
070622_Jaap Lange-1
Foto: aangeleverd

MAASDRIEL - Jaap Lange wordt per 29 augustus 2022 de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Maasdriel. Tot die datum is hij werkzaam als adjunct-directeur bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

De vijftigjarige Lange volgt Geeske Wildeman op, die vanaf 1 juni de nieuwe gemeentesecretaris van gemeente Diemen is. 

Burgemeester Henny van Kooten laat namens het college van burgemeester en wethouders blij te zijn met de komst van Lange: "Als adjunct-directeur bij gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft hij laten zien goed om te kunnen gaan met de complexe vraagstukken die op de lokale overheid afkomen. Die vraagstukken pakt hij graag energiek en vol enthousiasme samen met de organisatie, de samenleving en bestuurders op.”

Ervaring
Lange studeerde Bedrijfseconomie in Tilburg, waar hij ook lange tijd heeft gewoond. Op dit moment woont hij in Zeist en sinds 2016 werkt Lange dus als adjunct-directeur bij gemeente Utrechtse Heuvelrug. In de afgelopen zes jaar vervulde hij de rol van gemeentesecretaris al meerdere malen: Die ervaring leerde mij dat ik in deze rol een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de lokale samenleving. Ik heb ongelofelijk veel zin om me samen met de ambtelijke organisatie en het college in te zetten voor Maasdriel; een ondernemende gemeente met mooie ambities en uitdagingen.”

Tags

gemeente Maasdriel,gemeentesecretaris,Geeske Wildeman,Jaap Lange