bird
dinsdag 23 april | 14.26 uur

Inwoner (19) van Brakel rijdt bijna 100 kilometer te hard

18-01-2021 10:45
uur
controle-2
Foto: Basisteam De Waarden

BOMMELERWAARD – Bij een verkeerscontrole op de Van Heemstraweg is zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige inwoner van Brakel. Hij reed 183 kilometer per uur, waar de maximumsnelheid 80 kilometer is.

Na de wettelijke correctie bleef 177 kilometer per uur over; een overschrijding van 97 kilometer per uur. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder is ingevorderd en voor de snelheid wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lasergun
Bij de verkeerscontrole maakte het politieteam Verkeer Oost-Nederland gebruik van een radarauto en werd gewerkt met een lasergun.

Radarauto
Tijdens de controle met de radarauto reden 448 passanten voorbij. Daarvan reden er 38 te snel. De hoogst gemeten snelheid bij deze controle was 111 kilometer per uur.

Nog tien
Verder zijn er met behulp van de lasergun nog tien snelheidsovertredingen geconstateerd, waaronder die van de 19-jarige man, die 183 kilometer per uur reed.

Aanhangwagen
Daarnaast is nog een keer een proces-verbaal uitgeschreven voor het niet of niet juist voeren van een losbreekreminrichting die gebruikt dient te worden bij een combinatie met een aanhangwagen.

Tags

basisteam De Waarden