bird
vrijdag 19 april | 15.16 uur

Inschrijving voor deelname aan musical 'Jona' geopend

10-05-2022 12:24
uur
Door: Martin van Hemert
090522_MusicalEsther-1
Beeld uit de musical 'Esther'. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Na het succes van de musical Esther in september 2020 komt Theatergroep de Vliegende Speeldoos op 1 oktober dit jaar weer naar Zaltbommel om samen met de kinderen in één dag een musical van het Bijbelverhaal Jona in te studeren én op te voeren. De inschrijving is sinds maandag geopend.

Het was een lang gekoesterde wens van Ineke Dolfsma om de musical van het verhaal Jona met kinderen uit te voeren. Samen met vier medeorganisatoren haalden ze de Theatergroep De Vliegende Speeldoos naar Zaltbommel en waren zij verantwoordelijk voor de uitvoering.
Coronamaatregelen brachten een uitdaging met zich mee: de musical ‘Jona' kon toen niet worden uitgevoerd. Gelukkig kon de eveneens Bijbelse musical ‘Esther' dat wel en door goede voorbereiding en samenwerking met onder andere het bestuur van de Sint-Maartenskerk konden die dag zestig kinderen deelnemen aan de musical. Overdag studeerden de kinderen de musical in en 's avonds konden belangstellenden in de Sint-Maartenskerk, en via een livestream ook thuis en in een Brakelse kerk, de musical meemaken.

Instuderen
Door het succes van 2020 bleef de wens om de musical ‘Jona' toch nog een keer naar Zaltbommel te krijgen en op zaterdag 1 oktober is het zover. Dan komt Theatergroep de Vliegende Speeldoos weer naar Zaltbommel en kunnen dit keer zelfs 120 kinderen de musical in de middag instuderen en 's avonds voor belangstellenden in de Sint Maartenskerk opvoeren. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar die woonachtig zijn in de Bommelerwaard en die graag in een musical zouden willen spelen, kunnen zich sinds deze week inschrijven. Aanmelden is mogelijk onder vermelding van de naam van het kind en de basisschoolgroep waarin het kind na de zomervakantie zit, via musicaljonazaltbommel@gmail.com

"Het belooft een bijzondere dag te worden met een leuk en flitsend programma en dankzij sponsoring van onder meer de Van Voorden Stichting, gemeente Zaltbommel, Coop Zaltbommel en de gezamenlijke kerken in de Bommelerwaard is deelname aan deze musical geheel gratis", aldus de organisatie, die nog vrijwilligers kan gebruiken voor 1 oktober voor het begeleiden van kinderen, knutselen, techniek, catering en dergelijke. Zij kunnen zich via hetzelfde e-mailadres opgeven.

Tags

musical,Jona,musical in 1 dag