bird
zaterdag 20 april | 04.36 uur

In tien jaar tijd 2700 nieuwe woningen in de Bommelerwaard

25-06-2021 09:31
uur
nieuwbouw-9
• Zaltbommel en Maasdriel hebben samen een Woonvisie opgesteld voor de komende jaren. (foto: Adobe Stock)

BOMMELERWAARD – Maasdriel krijgt de komende tien jaar 1250 nieuwe woningen, Zaltbommel zo’n 1450 woningen. Dat hebben de twee gemeenten afgesproken in de nieuwe Woonvisie.

Die visie is opgesteld samen met Woningstichting Maasdriel, De Kernen en Bazalt Wonen. Er zijn gesprekken geweest met verschillende partners op het gebied van wonen zoals ontwikkelaars, makelaars, huurvertegenwoordigers en dorpsraden.

Thema's
In de woonvisie staan vijf thema’s centraal: snel voldoende woningen bouwen, meer variatie in woningaanbod, verduurzamen van bestaande woningen, wonen met passende zorg en leefbaarheid van de kernen.

Identiteit
Volgens wethouder Erik van Hoften van Maasdriel bevat de Woonvisie de ‘juiste kaders’ om de druk op de woningmarkt te verlichten. “Bij het maken van de plannen houden we oog voor de identiteit van Maasdriel en alle elf kernen”, zegt hij. “Op die manier zorgen er samen voor dat inwoners in onze gemeente willen en ook kunnen wonen of blijven wonen. En we blijven een aantrekkelijke gemeente voor mensen om zich te vestigen.”

Top 20
Wethouder Gijs van Leeuwen van Zaltbommel heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken om de komende tien jaar 1450 woningen te gaan bouwen. “De gemeente Zaltbommel behoort tot de top 20 gemeenten waarin naar verhouding de meeste woningen worden gebouwd”, zegt hij. “We gaan de komende vijf jaar ons woningbouwprogramma ook nog eens versnellen om het tekort aan woningen in te halen. Het uitgangspunt daarbij is dat we voor de verschillende doelgroepen passende woningen realiseren. Daarnaast willen we waar nodig verschillende instrumenten inzetten om de woningmarkt te ondersteunen. Denk aan zelfbewoningsplicht en terugkoopconstructies.”

Tags

woonvisie bommelerwaard,woningbouw maasdriel,woningbouw zaltbommel