bird
donderdag 25 april | 23.46 uur

IJsvogel-foto verkozen tot 'perfecte Maasdrielse plaatje': 'Mijn grootste trots'

17-01-2022 15:46
uur
Door: Martin van Hemert
170122_ijsvogel-1
• De prijswinnende foto. Foto: Kimberley van Osch

MAASDRIEL - Met bovenstaande foto van een ijsvogel heeft hobbyfotograaf Kimberley van Osch uit Hedel de fotowedstrijd 'Het perfecte Maasdrielse plaatje' gewonnen.

De wedstrijd was een initiatief van de gemeente Maasdriel. Via Facebook kon er tot zondag 16 januari gestemd worden op diverse foto's die in de gemeente gemaakt zijn. Kasteel Ammersoyen, de Velddrielse koeien en de Hedelse ijsvogel streden om de eerste plaats in de fotowedstrijd, maar uiteindelijk schoot de ijsvogel als een blauwe pijl langs het kasteel (254 likes) en de koeien (173 likes). Met een overweldigend aantal likes; maar liefst 317.

Kimberley maakte de foto op 29 maart 2021 in de Hedelse Bovenwaard. "Na hem een paar keer voorbij te hebben zien vliegen en te horen fluiten, was mijn droom hem op de foto te krijgen." 

Tot haar grote blijdschap ging de ijsvogel - een mannetje, te herkennen aan de zwarte snavel - opeens op een paar meter afstand van haar op een tak zitten. Drie seconden later vloog hij weg. "Deze foto is nu mijn grootste trots."

Tags

Ijsvogel,Hedel,fotowedstrijd