bird
woensdag 24 april | 02.36 uur

Huisartsenpost Hedel blijft gesloten tot eind oktober

02-09-2022 16:02
uur
gelre'send
De Huisartsenpost in Gelre's End in Hedel blijft voorlopig nog gesloten.

HEDEL - De Huisartsenpost in Hedel blijft nog zeker tot en met 31 oktober dicht door personeelstekort. Wie in de Bommelerwaard 's avonds of in het weekend een huisarts nodig heeft, moet daarvoor naar de Huisartsenpost in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

 

De post in dorpshuis Gelre’s End sloot op 23 juli en zou 6 september weer opengaan, maar Huisartsenposten Oost-Brabant blijft kampen met een capaciteitsprobleem. De organisatie krijgt voor de regio Oss en Bommelerwaard de bezetting voor de huisartsenspoedzorg in de avond, nacht en weekenduren nog niet op orde.

De huisartsenpost in Hedel blijft daarom door de week én in het weekend gesloten. De post in Oss is op zaterdag en zondag wél geopend. Over twee maanden wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Volgens Huisartsenposten Oost-Brabant is er sprake van een groot personeelstekort en kampt het ook met een hoog ziekteverzuim, waardoor het ook na de zomerperiode niet lukt om de roosters gevuld te krijgen. Daardoor wordt de tijdelijke sluiting verlengd tot en met 31 oktober.

Harrie Geboers, voorzitter Raad van Bestuur van Huisartsenposten Oost-Brabant, licht toe: “Het tekort aan triagisten en doktersassistenten is een landelijk probleem dat past in de brede tekorten in de arbeidsmarkt. We hadden de hoop dat we het probleem na de zomermaanden hadden kunnen verminderen. Helaas neemt de krapte in bezetting verder toe en ook de uitval door ziekte neemt niet af. We worden bovendien veel gebeld met zorgvragen die geen spoed hebben.” 

Wie 's avonds, 's nachts, in het weekend of tijdens feestdagen met een medische spoedvraag een huisarts nodig heeft, kan de Huisartsenpost bellen. Aan de telefoon wordt dan beoordeeld wat nodig is: een zelfzorgadvies, een afspraak op de post of een huisarts die bij iemand langskomt. Voor post Hedel wordt de zorg geconcentreerd in Den Bosch, op de huisartsenpost in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 

Huisartsenposten Oost-Brabant vraagt om alleen echt te bellen bij een medische spoedklacht die geen uitstel duldt. Wie twijfelt kan gebruik maken van de app of website Moetiknaardedokter.nl

Tags

Huisartsenpost,Hedel,Jeroen Bosch Ziekenhuis