bird
zondag 02 oktober | 08.45 uur

Huisartsen Hedel gaan verhuizen naar Gelre's End

uur
Door: Britta Alink
huisarts-2
Foto: Adobe Stock

HEDEL - De huisartsenpraktijk van Hedel gaat verhuizen naar dorpshuis Gelre's End. Ook de apotheek krijgt daar een ruimte.

De huisartsen zijn op dit moment gevestigd aan de Dreef 1. "Daar kunnen ze niet uitbreiden, dus hebben ze aangeklopt bij de gemeente", licht wethouder Erik van Hoften toe. "Tegelijkertijd kreeg 't Gelre's End een nieuw bestuur met nieuwe plannen." Toen ook de apotheker uit Ammerzoden belangstelling had voor een vestiging bij de huisartsenpraktijk werden de plannen al snel concreet.

Bijgebouwd
Aan het dorpshuis wordt een klein stukje bijgebouwd om de praktijken en de apotheek goed onderdak te bieden. Het college van burgemeester en wethouders wil hier een krediet van ruim 800.000 euro voor beschikbaar stellen. "Het plan ziet er goed uit", vindt Van Hoften. "De huisartsen krijgen meer ruimte en de exploitatie van Gelre's End wordt makkelijker. We kunnen de huren afstemmen, waardoor dit voor de gemeente een vrijwel kostenneutrale investering is."

Tien jaar
De vestiging van de huisartsen en apotheek in Gelre's End is waarschijnlijk voor de periode van tien jaar. Op termijn zijn er plannen voor een 'nieuwe maatschappelijke ontwikkeling', waar de dorpshuisfunctie, de huisartsen en apotheek in terecht kunnen. Daar zouden dan ook andere (para)medische voorzieningen onderdak kunnen krijgen.

De gemeenteraad bespreekt de plannen tijdens de vergadering van 11 februari.

Tags

huisarts hedel,gelre's end