bird
woensdag 24 april | 10.17 uur

HRC'14-trainer na nacompetitie-deceptie: 'We waren er zo dichtbij'

21-06-2022 16:39
uur
Door: Marry Bouman
voetbal
Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD - De nacompetitie kende voor zondagclubs HRC ’14 en Jan van Arckel een bruut einde.

HRC '14 was zondag o zo dichtbij promotie naar de vierde klasse maar verspeelde tegen MVC een 0-3 voorsprong om tenslotte te eindigen op 3-3. De 0-1 nederlaag in het eerste duel betekende dat MVC een feestje mocht bouwen. Jan van Arckel haakte donderdagavond in de halve finale tegen Avesteyn af door met maar liefst 6-0 te verliezen en blijft vierdeklasser.

Jeugdigheid
Bij HRC '14 was zondag de ontgoocheling groot. Het was in het tweeluik twee keer de betere ploeg. De fusieclub stond zondagmiddag al met bijna twee benen in de vierde klasse toen Jordy Verwers met zijn derde goal voor een 0-3 tussenstand zorgde. Maar toch ging het mis. "Tot de 68e minuut ging het goed maar toen kregen we een oliedomme strafschop tegen. Vervolgens gingen we achteruit lopen wat niet de bedoeling was en dan weet je het wel”, aldus HRC '14-trainer René van der Putten.

"Ik denk dat het iets te maken heeft met de jeugdigheid en de onervarenheid van ons team. Verschrikkelijk jammer. We waren er zo dichtbij.” Een bitter einde van een fantastisch seizoen. "Dat we zo hoog op de ranglijst zouden eindigen, daar hadden we vooraf alleen maar van gedroomd”, vervolgde Van der Putten, die in het nieuwe seizoen veel van het team verwacht: "Er zit nog veel rek in.”

Spanning
Jan van Arckel was donderdag vol goede moed aan het duel met Avesteyn begonnen maar binnen een kwartier stond het al 2-0 voor de mannen uit Heeswijk-Dinther. "Door persoonlijke fouten kwamen we op achterstand en de 3-0 net voor rust deed ons de das om”, aldus trainer Giel Goesten. "Of het de spanning was? Ik weet het niet. Lastig te bepalen. Bepaalde jongens die in de competitie kwaliteit leverden, leverden nu niet. Ik vind wel dat het resultaat geen recht doet aan onze prestaties van dit seizoen.”

Goesten kan, drie dagen na de deceptie, weer goed relativeren. "We hebben een puik seizoen gedraaid. Bij vlagen heel goed voetbal gespeeld. Als je vooraf had verteld dat we nacompetitie zouden halen, had ik er voor getekend.”

Tags

HRC'14,Jan van Arckel,nacompetitievoetbal