bird
zaterdag 20 april | 02.39 uur

HRC’14 start in april met aanleg nieuwe velden

05-02-2021 08:55
uur
Door: Britta Alink
voetbal-10-13
Foto: Adobe Stock

ROSSUM/HURWENEN – Voetbalclub HRC’14 kan in april starten met de aanleg van de nieuwe voetbalvelden. De bouw van het nieuwe clubhuis start in het najaar. De vereniging hoopt in 2023 op het nieuwe complex te kunnen voetballen.

Op dit moment speelt HRC’14 op de voetbalvelden aan de Groenestraat in Hurwenen. Dat komt omdat de accommodatie aan de Maarten van Rossemstraat in 2018 volledig is afgebrand. Na jarenlang overleg tussen gemeente, club en andere belanghebbenden ligt er nu een kant en klaar plan. De aanbesteding is gedaan, het werk kan beginnen.

Heel mooi
Voorzitter Anton van Doorn van de voetbalvereniging vindt dat er iets ‘heel moois’ op stapel staat. “Het wordt een mooi sportcomplex”, zegt hij in een toelichting. “Het wordt een gasloos complex met zonnepanelen op het dak. We streven naar nul op de meter. Dat is ook goed voor de exploitatie.”

Dorpshuisfunctie
Het nieuwe clubgebouw is er niet alleen voor de voetballers, maar krijgt ook een dorpshuisfunctie. De verenigingen die op dit moment gebruik maken van dorpshuis De Kil in Hurwenen verhuizen straks naar het voetbalcomplex, dat precies op de grens met Rossum ligt. Wat er in de toekomst met het oude dorpshuis gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Natuurgras
De eerste fase van de werkzaamheden bestaat uit de aanleg van de natuurgrasvelden, het aanbrengen van de ondergrond, de voorbereidingen voor het toekomstige kunstgrasveld en het slopen van het parkeerterrein, staan centraal in deze fase. De verwachting is dat de natuurgrasvelden in het najaar van 2021 klaar zijn. Half mei 2022 start de aanleg van de kunstgrasvelden.

Bestemmingsplan
In het najaar wil HRV’14 starten met de bouw van het nieuwe clubhuis. Het nieuwe pand is groter dan de randvoorwaarden in het bestemmingsplan voor die locatie. Daarom is het nodig om het bestemmingsplan aan te passen en ook een omgevingsvergunning aan te vragen.

Omwonenden
De club heeft afgelopen najaar een informatieavond gehouden voor omwonenden. “We hopen dat er geen bezwaren worden ingediend”, zegt voorzitter Van Doorn. “Als sommige buren toch bezwaren hebben, dan hoop ik dat ze rechtstreeks naar mij toe komen en dat we onderling een oplossing kunnen vinden.”

Tags

hrc'14