bird
donderdag 28 maart | 18.06 uur

Honderdjarig OBK Well ontvangt Koninklijke Erepenning

11-10-2021 12:12
uur
Door: Martin van Hemert
HDK_4144-1
• OBK-voorzitter Jos Rooijens ontving de Erepenning uit handen van de burgemeester. Foto: Henk de Koning

WELL - Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) in Well heeft zaterdag uit handen van burgemeester Henny van Kooten een zogeheten Koninklijke Erepenning ontvangen.

Die penning is speciaal voor verenigingen, stichtingen of instellingen die minimaal vijftig jaar bestaan en symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Studiedag
De erepenning werd afgelopen weekend uitgereikt tijdens het uitgestelde jubileumfeest van OBK. De vereniging bestond vorig jaar namelijk honderd jaar, maar door corona konden de festiviteiten toen niet doorgaan. Zaterdag kon dat wel en daar werd direct goed gebruik van gemaakt. Zo was er een studiedag gepland om van 10:00 tot 16:00 uur te repeteren ter voorbereiding op het jubileumconcert op 25 en 26 november. 

Notenboom
Om 18:30 uur plantten het jongste en oudste lid een notenboom - symbool voor muzieknoten - bij de Hervormde Kerk. De vereniging schenkt de notenboom aan de dorpsbewoners als blijvende herinnering aan het honderdjarige jubileum. Burgemeester Van Kooten was erbij aanwezig. "Hij zei dat een jonge boom tijd nodig heeft om te aarden, tot de wortels diep gegrond zijn, zo is dat bij de muziekvereniging ook. OBK is na ruim honderd jaar bijna niet meer weg te denken uit het dorp Well."

(Tekst loopt door onder de foto's)

Nadien werden er in dorpshuis 'Ons Huis' zeven jubilarissen gehuldigd: Mark van Helden (12,5 jaar lid), Leendert Groeneveld, Gerda van Loon en Josette Megens (alle drie 25 jaar lid), Jan van Loon (40 jaar lid) en Huib Wijburg (50 jaar lid). Laatstgenoemde en Krijn van Loon zijn benoemd tot erelid, wegens bijzondere verdiensten. Ook Piet van den Bogert werd gehuldigd; hij is maar liefst 75 jaar lid. Tot besluit overhandigde Van Kooten de Koninklijke Erepenning aan voorzitter Jos Rooijens.

Tags

OBK Well,Koninklijke Erepenning,Jos Rooijens,Muziekvereniging