bird
maandag 04 maart | 22.13 uur

Historische plaatjes ruilen kan ook via Facebook

27-01-2023 10:10
uur
historisch
In het gratis album kunnen de meer dan tweehonderd historische foto's worden ingeplakt.

BOMMELERWAARD – Het ‘Historisch Verzamelalbum’ van Albert Heijn Zaltbommel is een groot succes. Binnenkort zijn er ruilmiddagen en de streekmusea. Maar ook via Facebook is een levendige ruilhandel ontstaan.

Wie boodschappen doet bij Albert Heijn krijgt bij elke 10 euro aan boodschappen een setje van vier stickers met daarop historische foto’s uit de Bommelerwaard. Het album waar de stickers in kunnen is gratis. Met ruim tweehonderd plaatjes levert een compleet boek een mooi beeld van de historie van Zaltbommel en Maasdriel.

Facebookgroep
De Facebookgroep ‘Historisch Verzamelalbum Bommelerwaard’ telt rond de 150 leden. Zij plaatsen lijstjes met de nummers van de plaatjes die ze nog zoeken en de nummers die ze dubbel hebben. Sommige leden van de groep hoeven nog maar één sticker om hun album compleet te maken, anderen zoeken nog tientallen plaatjes.

Ruilmiddagen
In Museum Stadskasteel in Zaltbommel vindt op zaterdag 11 februari een ruilmiddag plaats, in Historisch Museum Hedel is de ruilmiddag op zaterdag 4 maart en in het Driels Museum op maandag 6 maart.

In Historisch Museum Hedel is t/m 4 maart ook de foto-expositie ‘Historisch Bommelerwaard’ te zien. Vanaf 1 februari t/m 1 maart is ook in Museum Stadskasteel Zaltbommel een foto-expositie ingericht. In het Driels Museum loopt de foto-expositie van 20 februari t/m 3 april.

Tags

historisch verzamelalbum,albert heijn

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie