bird
donderdag 25 april | 14.28 uur

Hedelse Activiteiten Stichting heeft nieuw bestuur

20-12-2022 13:46
uur
Door: Britta Alink
bestuurhas
Vlnr. Peter Aarts, Toin Aarts en Bert van Namen vormen het nieuwe bestuur van de Hedelse Activiteiten Stichting. (Foto: aangeleverd)

HEDEL - Vader Toin en zoon Peter Aarts vormen sinds afgelopen zomer samen met Bert van Namen het nieuwe bestuur van de Hedelse Activiteiten Stichting, de HAS.

De eerste activiteit, het rockfeest Factory of Rock, was een groot succes. Op vrijdag 30 december volgt de eerste editie van het Bommelerwaardse Darttoernooi.

Corona
Het vorige bestuur van de HAS stopte vlak voordat de coronapandemie uitbrak. De Paardenmarktkrant is overgenomen door muziekvereniging DES, de verkiezing Hedelnaar van 't Jaar komt niet meer terug.

Zes activiteiten per jaar
In plaats daarvan wil de nieuwe HAS ongeveer zes activiteiten per jaar organiseren. "Peter heeft mij en Bert gevraagd om samen met hem het nieuwe bestuur te vormen", vertelt Toin. "Hij vond dat er veel te weinig te doen is in Hedel en wilde zelf dingen gaan organiseren." Toin was enthousiast, Bert (die veel mensen kennen van zijn inzet voor de plaatselijke voetbalclub) sloot zich van harte aan.

Vlaggen
Het voormalige bestuur van de HAS was blij met de opvolgers en droeg alles over. "Maar het geld is op", lachen Toin en Bert. "Dat is opgegaan aan het Hèls Benkske. Wel zijn er nog wat vlaggen, die speciaal voor driehonderd jaar Paardenmarkt zijn gemaakt. Die zijn nog bij ons te koop."

Samenwerking
Voor het organiseren van de activiteiten zoekt de HAS de samenwerking met onder andere de dorpsraad, het Oranje Comité, Flux en Gelre's End. "Het is dankzij het bestuur van Gelre's End dat het rockfeest zo'n succes geworden is", benadrukt Toin.

De Slimste Mens van Hedel
In maart 2023 staat de eerste editie van 'De Slimste Mens van Hedel' op het programma, in juni komt er een Hollandse Feestavond of een disco-avond. De overige activiteiten worden bekend gemaakt via de Facebookpagina van de HAS en via de Bommelerwaardgids.

Darttoernooi
Het grote darttoernooi voor de Bommelerwaard Cup wordt georganiseerd samen met dartvereniging Mario Dart, op vrijdag 30 december vanaf 20:00 uur in 't Gelre's End.

Tags

has,toin aarts,peter aarts,bert van namen