bird
maandag 04 december | 01.26 uur

Hamarithi wint goud en zilver met teamturnen

22-11-2022 17:10
uur
Door: Martin van Hemert
211122_HamarithiGoud
Romy, Femke, Lieke, Charlotte en en Anna turnden naar goud. Foto: aangeleverd

AALST/CULEMBORG - Teams van Hamarithi hebben afgelopen zaterdag verdienstelijke prestaties afgeleverd met het winnen van gouden en zilveren medailles. Dat deden de turnsters tijdens een teamwedstrijd in Culemborg.

Het team van niveau 5, bestaande uit Romy Mans, Lieke van der Meijden, Femke van den Berg, Anna Biesheuvel en Charlotte van Boggelen mocht op het hoogste podium plaatsnemen. Er turnden op dat niveau 16 teams mee.

Compliment
Het team begon op het toestel balk. Romy en Anna turnden een nette oefening, maar helaas met een val. Femke en Charlotte turnden een strakke oefening en haalden mooie scores. Femke haalde 12.350 punten en Charlotte kreeg een 12.750. Op vloer lieten alle meiden mooie oefeningen zien. Romy kreeg 12.500 punten voor haar oefening. Met 12.950 punten haalde Femke de hoogste score voor het team.

Het toestel hierna was de sprong. De meiden turnden een overslag en half in over de kast. Anna sprong goed en scoorde in totaal 12.550 punten. Voor alle meiden geldt dat op dit toestel nog goed kan worden geoefend om hogere scores te behalen. Het laatste toestel was brug. Daar lieten de meiden zien wat ze kunnen. Ze kregen zelfs een compliment van de jury voor hun oefeningen. Met 12.600 punten haalde Lieke de hoogste score binnen voor het team niveau 5.

Zilver
Zilveren medailles waren er voor Aida de Bijl, Evy van Hemert, Fenne Duijzer en Lisa den Tek. In de middenbouw (meiden van 9 t/m 12 jaar) turnden zij op het hoogste niveau mee. De meiden begonnen op het toestel brug. Lisa turnde haar brugoefening zonder afsprong omdat ze een knieblessure had, maar haalde toch al nette punten binnen. Fenne en Evy turnden de beste brugoefening.

De meiden waren erg zenuwachtig om de balkoefeningen te tonen. Aida begon op balk en heeft een mooie oefening laten zien. Ze bleef keurig staan op balk en dat leverde een mooie 12.100 op. Fenne had een strakke oefening laten zien, met als uitblinker haar mooie radslag salto. Haar score was 12.350. Als laatste kwam Evy in actie op balk. Evy is een echte balkturnster en liet een soepele, strakke oefening zien. Haar score was een 13.600. De hoogste score op balk van de hele wedstrijd.

Op vloer turnden de meiden allemaal een oefening met mooie uitstraling en choreo. Dat leverde de volgende punten op: Aida een 11.300 Lisa een 12.00 Fenne een 12.500 en Evy scoorde een 12.750.

Door Lisa haar knieblessure was vooraf besloten dat zij niet zou springen. Aida sprong twee keer overslag en scoorde een 12.000. Hierna kwam Fenne in actie. Haar eerste sprong was overslag en tweede sprong een nette, goed ingedraaide half in half uit. Dat leverde een 12.500 op.
Evy sloot de wedstrijd af met haar overslag 1/2 in. En half in, half uit en scoorde hierbij een 12.600.

Uitstraling
Het team van niveau 6 - bestaand uit Ninthe van Driel, Xanthi Kagiorgis en Selina Geers - werd achtste. Alle drie de meiden turnden een redelijke balkoefening maar moesten allemaal wel het toestel één keer verlaten. De hoogste score was voor Ninthe, zij haalde een 11.300, wat op balk erg netjes is. Het volgende toestel was vloer. Hier hebben de meisjes stabiel geturnd. Vooral hun uitstraling was goed. Echter zijn er nog wat puntjes waar aan gaat worden gewerkt.

In ronde drie was sprong aan de beurt. Sprong was het beste toestel van de dag en ze haalden alle drie een goed gemiddelde. Xanthi en Ninthe een 13,950 en Selina zelfs een 14.175. Op de brug hebben de meisjes hard getraind om hun oefening zo strak mogelijk te laten zien en dat deden ze dan ook.

Lisa den Tek en Evy van Hemert (links) en Aida de Bijl en Fenne Duijzer (rechts). 

Tags

Hamarithi,turnen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie