bird
donderdag 28 maart | 21.51 uur

GVV'63 stuurt Denny van Geffen de laan uit: 'De trainer is de dupe van óns falen'

31-05-2022 13:10
uur
Door: Martin van Hemert
310522_DennyVanGeffenLR-1
Denny van Geffen was bijna vier volledige seizoenen trainer van GVV'63. Foto: Gijs van Tuijl

GAMEREN - Met nog slechts één competitiewedstrijd en de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse op het programma, besloot GVV'63 begin deze week om trainer Denny van Geffen te ontslaan. De spelersgroep reageert onaangenaam verrast.

'Als een donderslag bij heldere hemel', zo kwam bij Denny van Geffen het bericht aan dat hij na bíjna vier seizoenen GVV'63 aan de kant werd gezet. "Het was voor mij één grote verrassing, zéker omdat ik nooit van het bestuur heb gehoord dat ze zouden ingrijpen. Ik heb bij Gameren een mooie tijd gehad en dan is het heel jammer dat je bij wijze van spreken zo met pek en veren het terrein afgeschopt wordt. Dat doet zeer."

Heftig
Natuurlijk ging het de laatste weken allesbehalve crescendo met GVV'63, dat eerder in het seizoen als prominente titelkandidaat werd aangemerkt. De ploeg had zich immers al verzekerd van nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Maar de laatste weken kwam de klad erin: de ploeg presteerde zeer wisselvallig, werd van de koppositie gestoten en zag afgelopen zaterdag vanwege een 4-1 nederlaag bij SV Capelle het kampioenschap aan zijn neus voorbij gaan.

Nacompetitievoetbal voor promotie is daarentegen nog altijd gegarandeerd en dus was de uiteindelijke doelstelling nog prima haalbaar: "Ik zie clubs in de regio die onderaan de ranglijst bungelen en zelfs dan nog hun trainer niet buiten zetten, terwijl onze doelstelling was om een prijs te pakken en mee te doen om promotie. Ik had al een plannetje liggen om lekker de nacompetitie in te gaan, maar die kans krijg ik niet; het bestuur heeft besloten dat iemand anders dat mag gaan doen. Dat is heel, heel zuur. Ik vind het niet sjiek - bijna onmenselijk - om iemand zo kort voor iets moois de deur te wijzen. Je beschadigt iemand op deze manier enorm. Ik vind het echt heftig", aldus Van Geffen hoorbaar teneergeslagen.

Afgeslacht
Dat Van Geffen zelf op zijn zachtst gezegd teleurgesteld is mag misschien geen verrassing heten, maar dat de gehele spelersgroep in de totstandkoming van het besluit niet is gepolst, is dat des te meer. Aanvoerder Stefan Blom vindt het naar eigen zeggen 'zeer teleurstellend' in deze belangrijke periode: "We hebben dinsdagavond (31 mei, red.) een gesprek met het bestuur waarin we tekst en uitleg krijgen, dus ik weet niet veel meer dan wat mij en de rest van de spelers zondag is medegedeeld; dat het bestuur het nodig vond in te grijpen en Denny te ontslaan. Maar ik vind dat je in zo'n geval altijd spelers moet polsen, niet dat het een eenzijdige mededeling is", aldus de aanvoerder.

Blom vindt dat de spelers verantwoordelijk zijn voor het ontslag van de trainer: "Sinds de winterstop presteren we veel te wisselvallig - het was de laatste weken stuivertje wisselen - en zaterdag zijn we gewoon afgeslacht door Capelle. We moeten kritisch naar onszelf zijn en de hand in eigen boezem steken. Iedereen moet in de spiegel kijken naar wat hij zelf heeft gedaan. De trainer is nu de dupe geworden van ons falen."

'Nieuwe impuls'
Naast Blom laat ook een ander kopstuk uit de selectie weten niet gepolst te zijn over het besluit: "Dit is volledig buiten de spelers om besloten, dat ik weet. Wat ik om me heen hoor is dat de spelersgroep unaniem achter Denny staat. Ik sta in ieder geval voor 100 procent achter de trainer." Als klap op de vuurpijl is er ook in de begeleidende staf discussie over het ontslag van Van Geffen.

De hele affaire schreeuwt inmiddels om uitleg van GVV'63, maar de club verwijst louter naar het persbericht op de website. Daarin valt te lezen dat het bestuur van GVV'63 het besluit heeft genomen om de nacompetitie te starten met een nieuwe impuls. Over de timing, de gang van zaken en de opvolger wordt niets vermeld.

Tags

GVV'63,Denny van Geffen