bird
vrijdag 07 augustus | 10.59 uur

Grote plannen voor entree binnenstad

26-06-2020 14:45
uur
Door: Britta Alink
stadskasteel2-1
• De gemeenteraad wil dat het zicht op het Stadskasteel behouden blijft.

ZALTBOMMEL - De entree van Zaltbommel via de Boschstraat gaat er in de toekomst compleet anders uitzien. De gemeenteraad besprak donderdagavond twee mogelijke ontwerpen voor het gebied.

Het oude Rabobank-gebouw staat al jaren op de nominatie voor sloop. Ook over de toekomst van De Poorterij wordt al een tijdje nagedacht.

Poorterij
De Rabobank gaat vrijwel zeker tegen de vlakte, over het Poorterij-complex wordt nog gesproken.

Woningen
Op de plek van de voormalige bank komen nieuwe woningen. Verder zijn er plannen voor meer parkeerplaatsen en een groenvoorziening. Tot slot is het de bedoeling dat de complete entree van de binnenstad verbeterd wordt.

Meningen verdeeld
Twee architectenbureaus, Attika/Nieuw Blauw en Mulleners & Mulleners, hebben ontwerpschetsen gemaakt, die het afgelopen jaar door omwonenden en belanghebbenden zijn beoordeeld. De meningen over de ontwerpen zijn verdeeld.

Nonnenpleintje
Zo staat in het ene plan een behoorlijk nadrukkelijk voorstel van bebouwing op de plek van de voormalige Philipsschool, waar nu een grasveldje is, het nieuwe 'Nonnenpleintje'. Daardoor zou het Maarten van Rossumhuis vanaf de kruising Bosschstraat/Nonnenstraat/Nieuwstraat niet meer te zien zijn.

Samenwerken
In het andere plan is een meer bescheiden voorstel gedaan voor bebouwing op die plek. De gemeenteraad stelt nu dan ook voor dat de twee bureaus gaan samenwerken.

Zorgen
Politiek Zaltbommel is blij dat er iets gaat veranderen aan de Bosschepoort, maar heeft ook zorgen over de uitvoering daarvan. “Het is een mooi plan”, verwoordde fractievoorzitter Elke Meijers van D66 het gevoel van een meerderheid van de raad. “Maar we moeten wel onze oude gebouwen koesteren. Wij vinden dat er nadrukkelijk aandacht moet zijn voor zicht op het Stadskasteel.”

Zorgvuldigheid
Wethouder Adrie Bragt kon zich vinden in deze zorg van de gemeenteraad. “Zorgvuldigheid staat in dit plan voorop”, beloofde hij. “Het kost tijd, maar het is voor ons allemaal van groot belang, dat het goed wordt.”

Klankbordgroep
Het is de bedoeling dat er een klankbordgroep wordt opgericht met daarin onder andere een vertegenwoordiging van bewoners van Omhoeken en de Nonnenstraat, belangenorganisaties in de binnenstad en de wijkraad.

Prezzent
Woonlinie is als eigenaar van de panden betrokken bij de plannen. Ook Prezzent heeft invloed, vanwege de geplande verhuizing van Bommelstein naar deze locatie.

Britta Alink

Tags

bosschepoort,entree binnenstad,omhoeken,oude rabobank

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2