bird
donderdag 25 april | 00.28 uur

Grote kerstboom op Markt brandt weer

11-12-2020 09:55
uur
LR-2
• Voorzitter Martin Groeneveld (l) proost met burgemeester Pieter van Maaren. (Foto: Binnenstadsfonds Zaltbommel)

ZALTBOMMEL – Burgemeester Pieter van Maaren en voorzitter Martin Groeneveld van het Binnenstadsfonds hebben woensdagmiddag de verlichting ontstoken in de grote kerstboom op de Markt.

“We begonnen 2020 net zo stralend en groots als deze prachtige boom”, aldus Groeneveld. “Maar het coronavirus en de daaruit voortvloeiende maatregelen verstoorden onze plannen.”

Krachtig
De voorzitter vergeleek de grote kerstboom met de ondernemers in de binnenstad. “Ook zij staan momenteel op een ongelijke en keiharde ondergrond, maar ze staan er wel. Krachtig en sterk als altijd.”

Licht
De burgemeester vergeleek de donkere boom met de donkere wolk die de afgelopen maanden over de samenleving hangt. “Daarom is het juist nu belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar. Aandacht voor elkaar is ook omzien naar de lokale ondernemers en kijken wat we met elkaar voor hen kunnen betekenen. Samen kunnen we licht verspreiden, net als deze grote boom, die als een helder baken in de binnenstad staat. Want aan het einde van elke tunnel is weer licht.”

Tags

markt zaltbommel,martin groeneveld,binnenstadsfonds