bird
donderdag 22 oktober | 02.45 uur

Groen licht voor ‘Resort aan de Maas’

10-10-2020 16:25
uur
Door: Andre Bijl
gemeentehuisklein-5
Foto: Britta Alink

MAASDRIEL - De raad van Maasdriel is donderdagavond akkoord gegaan met de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied herziening 2020, Resort aan de Maas’. Alle fracties stemden in met het voorstel en maakten zo de herontwikkeling van dit gebied naar een vakantiepark met 175 recreatiewoningen mogelijk.

Het nieuwe vakantiepark ligt ten noorden van Kerkdriel bij de aftakking van de Maas (Den Bol). Aan de west- en zuidkant ligt de golfbaan. Tot voor kort was op deze locatie ‘probleemcamping’ Maaszicht gevestigd.

Nieuwe eigenaar
Na het opzeggen van de huur van de grond door nieuwe eigenaar EuroParcs hebben eigenaren en bewoners een bepaalde termijn gekregen om te vertrekken. Op 31 december van dit jaar moeten de laatste personen weg zijn. Van de 350 chalets en stacaravans die er begin 2019 stonden, zijn er nu nog maar een paar in gebruik.

Luxe en goedkoper
EuroParcs wil het gebied transformeren tot een resort met 175 recreatiewoningen, verdeeld over vier klassen - variërend van het luxe tot het goedkopere segment.

Fort Oranje
Tijdens de recente behandeling in de commissie leidde het voorstel tot pittige discussies, donderdag hadden de fracties aanzienlijk minder noten op hun zang. “Blij dat we van Fort Oranje 2.0 af zijn”, grapte CDA-er Robert van Dijk. “Dit is een goed plan. We moeten wel de puntjes op de i zetten, zodat we over vijf jaar niet in dezelfde situatie zitten. Mét alle ellende die we daar achter de rug hebben.”   

Heel behulpzaam
VVD-woordvoerder Ko Hooijmans stelde vast dat het college wel heel behulpzaam is richting EuroParcs. “We zien graag dezelfde houding ten opzichte van andere ondernemers in het buitengebied, zoals camping Heerewaarden. Gelijke monniken, gelijke kappen”, vond Hooijmans die aandacht vroeg voor de infrastructuur rond het nieuwe resort en ervoor pleitte dat het nabijgelegen strandje ‘openbaar’ blijft.

Schitterend plan
D66 fractievoorzitter Tom van Engelen was blij dat er een ‘smerig gezwel’ is weggesneden uit de gemeente. “Er ontstaat iets moois aan de Maas. Voor de bewoners is het resort een aanwinst. Wij weten wat daar is weggehaald. Laten we daarom de vinger aan de pols houden. De materie is ingewikkeld, het gaat alle kanten op. Zorg voor transparantie. Zo gaan we op weg naar een prachtig resort.” Daar was Niels Steenbekkers van Samen Sterk Maasdriel het roerend mee eens. “Het is een schitterend plan, een plaatje voor Kerkdriel.”

Strandje
Burgemeester Henny van Kooten was blij met alle bijval. “Laten we er met elkaar voor zorgen dat dit een aanwinst voor Maasdriel wordt en we niet vervallen in wat er eerst stond.” Hij benadrukte dat het college ook meewerkt aan plannen van andere ondernemers en beloofde dat het strandje toegankelijk blijft. “Tenzij bezoekers zich misdragen.”

Zelfde behandeling
Van Kooten stelde Kees van Drunen, fractieleider van PvdA/Groen Links, gerust: iedereen – burgers én ondernemers – kan rekenen op dezelfde behandeling door de gemeente. “Het maakt ons niet uit of het gaat om de vergunning voor een miljoenenbedrijf of voor Jan met de Pet. Als we mensen kunnen helpen, doen we dat. En als het niet kan, kan het niet.” 

Tags

resort aan de maas,camping maaszicht