bird
donderdag 11 augustus | 01.48 uur

Gratis rijbewijs na volgen van Alcohol Verkeer Cursus

05-08-2022 17:06
uur
gratisrijbewijs
Wethouder Karima Bouchtaoui overhandigde het eerste gratis rijbewijs aan HenkJan Maas. (foto: Gemeente Zaltbommel)

BOMMELERWAARD – Jongeren die een online Alcohol Verkeer Cursus volgen hoeven in Maasdriel en Zaltbommel geen leges te betalen als ze hun rijbewijs ophalen op het gemeentehuis.

Wethouder Karima Bouchtaoui overhandigde het eerste gratis document vorige week uit aan HenkJan Maas. HenkJan vond de cursus, die wordt verzorgd door IrisZorg, ‘erg interessant’: “En daarnaast heel praktisch dat ik het online kon volgen. Met vrienden heb ik het er ook over. Ik zeg ‘nee’ tegen alcohol wanneer ik nog moet rijden.”

Oververtegenwoordigd
Jonge bestuurders zijn oververtegenwoordigd in de groep slachtoffers en bestuurders die betrokken zijn bij deze alcoholongevallen. Jongeren onder de 18 jaar in de Bommelerwaard hebben bovendien gemiddeld vaker recent alcohol gedronken en of  ‘binge’ gedronken (zwaar drinken, meer dan 4 tot 6 glazen) dan de jongeren in de rest van de regio Gelderland-Zuid en in Nederland.

1,5 uur
De online cursus duurt 1,5 uur. Tijdens de cursus komen diverse onderwerpen aan bod, waaronder verkeersveiligheid, alcoholgebruik en de risico’s van alcohol en drugs in het verkeer.

Tot 31 december 2022
Als de jongere het deelnamecertificaat meeneemt bij het aanvragen van het rijbewijs, kan hij of zij het rijbewijs gratis afhalen zonder leges te betalen. Het aanbod is geldig tot 31 december 2022. De volgende cursusdata zijn: 14 september, 12 oktober, 9 november en 7 december, steeds van 19:00 tot 20:30 uur.

Jongeren die rijles volgen kunnen zich aanmelden voor de cursus via: preventie@iriszorg.nl

 

Tags

karima bouchtaoui,gratis rijbewijs,alcohol verkeer cursus