bird
maandag 04 december | 00.09 uur

Gratis plantjes voor Zaltbommelse ‘boomspiegels’

04-10-2022 13:56
uur
boomspiegel
Wethouder Gijs van Leeuwen beplant een 'boomspiegel' bij de boom voor het gemeentekantoor aan de Hogeweg. (Foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - Een gratis plantenpakket om een 'boomspiegel' groener te maken. Dat biedt de gemeente Zaltbommel deze week nog aan aan alle inwoners. Aanvragen kan deze week nog en op = op.

De boomspiegel is de ruimte rondom een boom. Het is vaak een beetje kale plek, waar geregeld hondenpoep ligt.

Biodiversiteit
Tijdens het 'Nationale Boomspiegelfeest' kunnen inwoners van de gemeente Zaltbommel deze week (t/m 7 oktober) een gratis plantenpakket aanvragen om de boomspiegel in hun straat te voorzien van nieuwe planten. Het aanleggen van een groene boomspiegel bevordert de biodiversiteit, geeft meer zuurstof aan de boom en zorgt ervoor dat het water beter weg kan lopen.

Verschillende soorten
In het pakket zitten ongeveer acht verschillende soorten planten en bloemen zoals de gele kamille, de gewone margriet, duizendblad en de bosaardbei.

Licht en donker
Er zijn planten die speciaal geschikt zijn voor de boomspiegel rond een jonge boom, waar ze veel licht krijgen. Ook zijn er planten voor boomspiegels rond oude bomen of bomen tussen hoge bebouwing, dus een plek waar ze goed tegen schaduw moeten kunnen.

De gemeente Zaltbommel kan, als dat nodig is, helpen de grond rond de boom geschikt te maken voor beplanting.

Testen
Niet alle boomspiegels lenen zich voor een bloemen- en plantentuintje. Wie een boomspiegel op het oog heeft, kan op www.guerrillagardeners.nl testen of deze geschikt is voor het project.

Meer informatie staat op de website van de gemeente Zaltbommel. Een pakket aanvragen kan via: boomspiegel@zaltbommel.nl Er is een maximaal aantal pakketten beschikbaar.

 

 

 

Tags

boomspiegel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie