bird
vrijdag 29 maart | 15.44 uur

Gratis onderhoudsbeurt voor waardevolle bomen particulieren

13-01-2022 12:04
uur
Door: Britta Alink
bomen-4
• Het gaat om zo'n 170 bomen van particulieren. (foto: Rein van Willigen)

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel biedt particulieren met een 'waardevolle' boom dit jaar een onderhoudsbeurt voor die boom aan.

Het gaat om ruim 170 bomen die vermeld staan op de lijst met monumentale- en waardevolle bomen in de gemeente. "Je kunt karakteristieke waardevolle bomen vergelijken met monumenten", licht wethouder Adrie Bragt toe. "Deze bomen staan wel bij particulieren in de tuin, maar iedereen mag er naar kijken en van genieten." De gemeente heeft al een eerste 'boomveiligheidscontrole' uitgevoerd.

Eenmalig
De eigenaren van de bomen krijgen vervolgens eenmalig een onderhoudsbeurt aangeboden. "We doen dit om de bomen te behouden voor de toekomst", aldus Bragt. Hij verwacht dat mensen door de controle en de onderhoudsbeurt minder snel geneigd zijn een waardevolle boom te kappen.

9000 euro
Het college wil de 'boomveiligheidscontrole' vervolgens structureel om de drie jaar gaan uitvoeren. De kosten voor het project zijn dit jaar waarschijnlijk 9000 euro, die betaald kunnen worden uit het reguliere groenbudget van de gemeente.

Tags

waardevolle bomen zaltbommel