bird
donderdag 25 april | 10.46 uur

Gratis fitheidstest voor vrouwen vanaf 19 jaar tijdens Fitfestival

06-10-2021 12:17
uur
Door: Martin van Hemert
Schermafbeelding 2021-10-06 om 12.12.18-1
• Foto: Google Streetview

ZALTBOMMEL - Vrouwen uit de Bommelerwaard die 19 jaar of ouder zijn, kunnen op zaterdag 16 oktober van 13.00 tot 17.00 uur gratis hun fitheid testen in Brede School de Waluwe.

 

De zaterdagmiddag staat helemaal in het teken een gezonde leefstijl. Zo krijgen deelnemers volgens de organisatie een goed beeld van hun gezondheid en wat eraan kan worden gedaan om die te verbeteren.

Leefstijl
GGD Gelderland-Zuid, Welzijn Bommelerwaard, Fysiotherapie Uniek en Stichting Kompas bieden tijdens de inloopmiddag verschillende manieren aan voor een goede leefstijl. Als eerste meet de deelnemer via eenvoudige testjes de bloeddruk, BMI (Body Mass Index) en knijpkracht.

Oefeningen en een proeverij
Leefstijlcoach Martine van de Berg en diëtiste Lara van Dinteren vertellen over een gezonde leefstijl en voeding. Mineke van Elk laat de deelnemers kennis maken met sport- en beweegoefeningen. Ook is het mogelijk om een gezonde smoothie bij elkaar te fietsen en deelname aan een proeverij van de Wereldkeuken Bommelerwaard is eveneens een optie.

Persoonlijk advies
Daarnaast zijn er verschillende workshops. Aan het einde van de middag geeft fysiotherapeut Bart een persoonlijk advies over gezondheid en tips hoe die te verbeteren. Aanmelden is niet verplicht, maar dan weten deelnemers wel zeker dat ze kunnen meedoen.

Aanmelden is mogelijk via Hakima Makhloufi: 06-36541486 of hakima.makhloufi@kompasbommelerwaard.nl

 

Tags

Fitfestival,GGD,Kompas