bird
maandag 25 september | 08.56 uur

Goede prestaties voor regio-darters tijdens Gelderland Open in Well

19-09-2022 11:38
uur
Door: Martin van Hemert
190922_GelderlandOpen-AndriesenBerry-LR
Andries Sterk en Berry van Maren werden derde bij het koppeltoernooi. Foto's: SterkDarts

WELL - Maar liefst 147 darters - onder wie ook een aantal Bommelerwaarders - namen verdeeld over twee dagen mee aan het Gelderland Open 2022. Dat darttoernooi vond afgelopen weekend plaats in dorpshuis Ons Huis te Well.

Op zaterdagmiddag ging de titel bij de heren naar de Belgische profdarter Brian Raman door in de finale de Vlijmense darter Roy van de Griendt met 5-0 te verslaan. Kaylee van der Steen (Nijmegen) won bij de dames ten koste van Lincy Gloudemans (Lieshout).

Op zaterdagavond wisten Nigel Dikhoff en Wesley van Trijp het koppeltoernooi te winnen. Voor Van Trijp was het zijn eerste SterkDarts-titel. De verliezersronde kwam op naam van de regiotalenten Nick van Aalst (17) en Roy Kivit (22), die beide uit Ammerzoden afkomstig zijn.

Verrassing
Zondagmiddag werden in Well de belangrijkste titels van het weekend te vergeven. Bij de heren was het Lars Fransen die verraste en de titel, het prijzengeld en de wisseltrofee in ontvangst mocht nemen. In een thriller van een finale, wist Fransen uit Oss met 5-4 af te rekenen met de 19-jarige Westlander Keanu van Velzen. Bij de dames stonden dezelfde dartsters in de finale als een dag eerder. Ditmaal was het Lincy Gloudemans die de overwinning pakte (5-1).

Alle winnaars hebben dartborden gesigneerd. Deze worden geveild ten gunste van stichting KiKa.

 

(Tekst loopt door onder de foto's)


Dat het niveau hoog lag, was te merken aan het feit dat er maarliefst drie maal een 170-finish werd gegooid. De eerste maximale finish van het weekend kwam in handen van de Portugees Manuel Marques. Een dag later waren het Dennie de Jong (Etten-Leur) en Marvin van Velzen (Maasdijk) die dat kunstje herhaalden.

Regiosucces
Naast het succes van Van Aalst en Kivit was er nog meer regiosucces. Op zaterdagmiddag wist de 17- jarige Van Aalst namelijk de laatste 8 te bereiken. Patrick Kivits uit Poederoijen werd runner-up in de herkansingsronde, waar Francis van Aalst (Ammerzoden) een derde plaats behaalde.

Andries Sterk wist in zijn eigen woonplaats een derde plaats te behalen tijdens het koppeltoernooi. Zijn koppelmaat tijdens dat toernooi was Berry van Maren uit Waardenburg. Een dag later wist Andries, die met zijn dartteam al eens Nederlands Kampioen werd, ook nog eens een tweede plaats te behalen in de verliezersronde.

Alle resultaten zijn terug te vinden op www.sterkdarts.nl De foto’s zijn te bekijken op de Facebookpagina van SterkDarts.

Vervolg
Organisator SterkDarts en Johan en Hettie Kremers van Dorpshuis Ons Huis kijken naar eigen zeggen terug op een geslaagde eerste editie met veel mooie wedstrijden, een fijne sfeer en leuke winnaars. Er zal dan ook een vervolg komen op het toernooi. Ook de clinic voor de leerlingen van basisschool De Hoeksteen is goed bevallen. De winnaars waren Arif uit groep 7 en Sil uit groep 8. 

Tags

Gelderland Open,Darts,Ons Huis,SterkDarts