bird
vrijdag 19 april | 00.02 uur

Gilco Grandia lijsttrekker ChristenUnie

18-11-2021 11:50
uur
gilco-1
• Gilco Grandia (1972) is al zestien jaar actief in de lokale politiek. (foto: aangeleverd)

 

ZALTBOMMEL – Gilco Grandia is de nieuwe lijsttrekker voor de ChristenUnie bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

De 49-jarige Grandia woont in Aalst en is al zestien jaar actief in de lokale politiek. Hij begon zijn raadslidmaatschap voor de PvdA, maar sinds 2014 zit hij voor de ChristenUnie in de raad. In het dagelijks leven is hij projectmanager bij softwareleverancier Centric.

Mathilde de Hart
De nummer twee op de kandidatenlijst is Mathilde de Hart uit Zaltbommel. Zij maakt sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen deel uit van de fractie. Op drie staat Gerrie Quivooij-Westra uit Nederhemer.

Adrie Bragt
Op de vierde plaatst staat Adrie Bragt uit Bruchem. Hij is al jaren wethouder in de gemeente Zaltbommel.

Jaco Melse
Op nummer vijf volgt Jaco Melse uit Zaltbommel. Melse heeft ruim tien jaar in de gemeenteraad gezeten. Tot 2018 voor het CDA, daarna als eenmansfractie Groep Melse. Dit jaar stapte hij over naar de ChristenUnie.

Kees Kesting
De nummer zes en zeven van de lijst zijn Enrico Roseboom uit Gameren en Kees Kesting uit Zaltbommel. Kesting is op dit moment fractievoorzitter.

De ChristenUnie behaalde bij de verkiezingen van 2018 drie zetels. Door de overstap van Jaco Melse kreeg de fractie er een zetel bij.

“Met de samenstelling van deze lijst beoogt de ChristenUnie een goede afspiegeling te zijn van de veelzijdige samenleving die Zaltbommel kenmerkt en rijk is”, aldus de partij. “De komende raadsperiode wil de ChristenUnie in de volle breedte van de Bommelse politiek verantwoordelijkheden nemen en haar standpunten uitdragen. Met deze kandidaten en het verkiezingsprogramma stellen zij alles in het werk om dat te kunnen realiseren.”

Het verkiezingsprogramma en de volledige kandidatenlijst staan op: www.zaltbommel.christenunie.nl

 

Tags

gilco grandia,christenunie zaltbommel