bird
donderdag 25 april | 13.48 uur

Gerrit en Maaike vieren 65-jarig huwelijk

11-05-2022 10:46
uur
Door: Marlou van Dijk
DSC09901-1
Het briljanten bruidspaar samen met burgemeester Pieter van Maaren. (foto: Mariska van Brakel)

Aalst - Op maandag 9 mei waren Gerrit van Brakel (89 jaar) en Maaike van Brakel-Vos (87 jaar) uit Aalst maar liefst 65 jaar getrouwd. Burgemeester Pieter van Maaren ging dinsdag even bij ze langs om ze te feliciteren.

Het paar leerde elkaar kennen tijdens het wandelen op de dijk. Maaike was toen 18 en Gerrit 20 jaar oud. Na school is Maaike direct gaan werken in de boekhouding en Gerrit werkte op kantoor. Inmiddels heeft het echtpaar bijna een volgend jubileum te vieren: ze kennen elkaar bijna 70 jaar.

Achterkleinkinderen
Maaike en Gerrit trouwden toen ze 22 en 24 waren en gingen in Aalst wonen. Ze hebben een zoon en een dochter, drie kleinkinderen en ook twee achterkleinkinderen.

Ziekenhuis
Het echtpaar heeft sinds januari een zware tijd achter de rug. Door een val brak Gerrit zijn heup en moest hij revalideren in het ziekenhuis in Den Bosch. Toen hij naar huis mocht en thuiskwam, was de pech niet voorbij. Hij brak aan dezelfde kant zijn bovenbeen. Gerrit moest terug naar het ziekenhuis om opnieuw zes weken te revalideren. Hij mocht zijn been niet belasten. Al met al lag Gerrit drie maanden in het ziekenhuis. Gelukkig kon Maaike met hulp toch alledag op bezoek. Gerrit is nu sinds een kleine week weer thuis en het echtpaar kon het feestelijke 65-jarig huwelijk samen vieren.

65-huwelijk
Op 10 mei kwam burgemeester Pieter van Maaren op bezoek om het echtpaar te feliciteren. Maaike: “Dat is wel heel leuk en ook bijzonder omdat niet iedereen dit jubileum samen haalt.”  

Tags