bird
donderdag 25 april | 21.29 uur

Genieten van zomerkamp Orizon

02-08-2021 11:16
uur
orizon3-1
• Dansen voor de tenten. (foto: Aangeleverd)

ZALTBOMMEL - Zeemeerminnen, zeetrollen en bodemmonsters; ze kwamen afgelopen week allemaal voorbij bij het jaarlijkse zomerkamp van Orizon uit Zaltbommel op De Duinhoeve in Udenhout.

Liefst 43 kinderen uit Zaltbommel deden mee aan het kamp. Ze sliepen een week lang in tenten en ondernamen allerlei activiteiten in en om de Loonse en Drunense duinen.

Lotte het Zeekind
Centraal thema was 'Lotte het Zeekind', een meisje dat in het bos woonde, maar dolgraag een zeemeermin wilde worden. Eenmaal aangekomen bij de zee bleek echter al het water van de zee verdwenen te zijn, waardoor de zeemeerminnen niet meer sierlijk door het water konden zweven maar doelloos over de droge zeebodem liepen. 'Lotte het Zeekind' besloot - samen met de kinderen - de zeemeerminnen te gaan helpen het water terug te vinden en om de zeemeerminnen op het droge ook sierlijk te laten bewegen.

Intussen ging haar vriend Tom 'in het geheim' bij de zeetrollen om te achterhalen of zij het water van de zee hadden kwijtgemaakt.

Plensbuien
ls gevolg van het wisselvallige weer en diverse plensbuien was er in het echt tijdens de kampweek niet bepaald een tekort aan water, maar dat weerhield de kinderen en de leiding er niet van om te doen wat er allemaal gepland stond, zodat het een zeer geslaagd week werd.

Jaren zeventig
Het zomerkamp bestaat al sinds de jaren zeventig en is opgezet door Stichting Orion. Nadat die stichting ophield te bestaan besloot de nieuwe stichting Orizon in 2012 de organisatie van het kamp over te nemen. Het kamp wordt jaarlijks gehouden voor ongeveer veertig kinderen van 6 tot en met 10 jaar (met uitzondering van 2020 als gevolg van corona).

Udenhout
Tot 2017 was het kamp jaarlijks in de Loonse en Drunense duinen bij Loon op Zand en sinds 2018 wordt het in Udenhout gehouden. Het kamp wordt geleid door vrijwilligers van wie diverse mensen vroeger zelf eerst als kind mee zijn geweest op kamp.

 

Tags

orizon,orion,zomerkamp orizon