bird
woensdag 27 januari | 21.31 uur

Gemeente gaat voortvarend door met restauratie Stadswallen

06-01-2021 17:00
uur
stadswallen-2
• Bomen worden gekapt, nieuwe aanplant volgt. (Foto: Rein van Willigen)

ZALTBOMMEL – Gemeente Zaltbommel gaat voortvarend verder met de restauratie van de Stadswallen. Op dit moment is het Hohenlohebolwerk aan de beurt.

Opschot is verwijderd, sommige bomen worden gekapt, nieuw groen wordt aangeplant.

Muziektent
Vorig jaar zijn het Oranjebolwerk (ter hoogte van de Heksenwal) en het Lage Singelbolwerk, waar de muziektent staat, al onder handen genomen. Op deze bolwerken zijn onder andere tienduizenden bloembollen geplant, die in het voorjaar voor een waar feestje van stinzenplanten zorgen.

De Virieu
Stadsarchitect François de Virieu veranderde de vestingwerken van Zaltbommel vanaf 1834 tot een groen landschapspark. Het park was transparant en verrassend, maar is in de loop van de tijd zijn eigen weg gegaan en van karakter veranderd, waardoor het een weelderige groene omzoming werd.

Met de restauratie, die in 2017 is gestart, hoopt de gemeente de sfeer van vroeger terug te brengen.

Ravelijn
De bolwerken komen stap voor stap aan de beurt. Naast het Hohenlohebolwerk (ter hoogte van de TorenTuin) staat bolwerk Ravelijn (bij de begraafplaats) de komende tijd op het programma.

Nieuwsbrief
De gemeente brengt elke maand een nieuwsbrief uit over het project. Die is te lezen op de website van de gemeente: www.zaltbommel.nl

Tags

stadswallen zaltbommel,restauratie stadswallen