bird
woensdag 12 augustus | 17.52 uur

Geld voor 'De Petteflat' en Jeu de Bommel

30-06-2020 15:09
uur
Door: Britta Alink
geld-1
Foto: Adobe Stock

ZALTBOMMEL – Gemeente Zaltbommel reserveert twee ton voor de oprichting van ‘De Petteflat’, een aparte tentoonstellingsruimte voor het werk van Fiep Westendorp op het terrein van Museum Stadskasteel.

Dat staat in de Perspectiefnota, waar de gemeenteraad zich volgende week donderdag 9 juli over gaat buigen. “Wij zijn er trots op dat we in Zaltbommel dingen kunnen doen, zonder last te hebben van financiële malaise zoals in andere gemeenten”, zegt wethouder Kees Zondag. “We zijn geen spaarbank, maar ook geen big spenders.”

Openbare ruimte
De afgelopen jaren heeft de gemeente flink geïnvesteerd in onderhoud van openbare ruimte. En ook voor de komende jaren is daar weer geld voor gereserveerd. “We zijn dus geen mooi weer aan het spelen met geld voor de toekomst”, aldus wethouder Adrie Bragt.

Jeu de Bommel
In de Perspectiefnota staan verschillende bedragen genoemd voor ‘leuke dingen’, zoals vier ton voor de bouw van een nieuw onderkomen voor pétanquevereniging Jeu de Bommel. De club is op dit moment gevestigd naast zwembad Akwamarijn en sporthal De Ring, maar gaat verhuizen naar sportpark De Watertoren.

NK Veldrijden
In de Perspectiefnota staat onder andere ook dat de gemeente 15.000 euro wil bijdragen aan de organisatie van het NK Veldrijden en 15.000 aan het Cultuurfestival Bommelerwaard, die allebei in 2021 gehouden gaan worden.

Donderdag 9 juli
De gemeenteraadsvergadering vindt donderdag 9 juli begint om 16:00 uur. Publiek kan de vergadering volgen via: raadzaltbommel.nl

Tags

perspectiefnota,petteflat,jeu de bommel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2