bird
woensdag 05 oktober | 03.59 uur

Geen traditionele zomermarkt, wel 'Gezellig naar het plein' in Kerkdriel

21-06-2022 10:00
uur
Door: Martin van Hemert
Poster_A3-GezellignaarhetpleinLR
Foto: aangeleverd

KERKDRIEL - De traditionele zomermarkt 'Op d'n Delkant' in Kerkdriel mag dan dit jaar niet doorgaan, maar dat wil zeker niet zeggen dat er op zondag 25 juni niets te doen is in het dorp. Ondernemers hebben namelijk de handen ineengeslagen en het evenement 'Gezellig naar het plein' op poten gezet. 

Het was een flinke teleurstelling toen in mei van dit jaar bleek dat de zomermarkt niet door kon gaan. Er waren 'onvoldoende inschrijvingen om de gewenste diversiteit te bieden' tijdens deze 39e editie van de zomermarkt 'Op d'n Delkant'. Wel ging de organisatie - de zomermarktcommissie van de Koninklijke Harmonie Semper Crescendo (KHSC) uit Kerkdriel - zich beraden over een mogelijk alternatief.

Jeroen van Liempt, de eigenaar van Opa Pietje, nam na het nieuws over de afgelasting van de zomermarkt het initiatief om op de datum van de zomermarkt zelf een ander evenement te organiseren; 'Gezellig naar het plein'. Inmiddels hebben vele ondernemers en het platform Beleef Kerkdriel zich ook achter het evenement geschaard.

Vierdaagse
Tijdens 'Gezellig naar het plein' zijn diverse winkels tussen 12:00 en 17:00 uur geopend, is er kindervermaak in de vorm van een springkussen en een trampoline en verzorgt KHSC tussen 12:00 en 15:00 uur een live-optreden. Daarnaast vindt op dezelfde dag de aankomst van de Drielse Vierdaagse plaats en is er live muziek op de diverse terrassen.
Wat Van Liempt betreft zou 'Gezellig naar het plein' zomaar voor herhaling vatbaar kunnen zijn: "Het wordt een gezellige zondagmiddag die wellicht volgend jaar in een vernieuwde 2.0-vorm terug komt op het vernieuwde Mgr. Zwijsenplein."
Het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel gaat deze zomer namelijk flink op de schop. De werkzaamheden daarvoor starten wel pas na de kermis.

Tags

Gezellig naar het plein,Kerkdriel,Jeroen van Liempt,Opa Pietje