bird
donderdag 25 april | 15.56 uur

Geen toilet bij de Tijningenplas

29-06-2021 11:33
uur
tijningenplas-4
• Vorige zomer was het lekker druk aan De Put. (archieffoto: Koen Vandenput)

ZALTBOMMEL – Er komt geen sanitaire voorziening bij ‘De Put’. Dat heeft het college onlangs besloten.

Twee jaar geleden is het gebied rond de recreatieplas opnieuw ingericht. Omwonenden en andere betrokkenen werden nauw betrokken bij de plannen. Zij wilden beslist geen sanitair gebouw bij de plas.

Geen noodzaak
Destijds is besloten het twee jaar aan te zien. “Gebleken is dat er geen noodzaak is voor een sanitair unit”, schrijft het college aan de gemeenteraad. “Er zijn twee mooie zomers geweest waarin de plas volop is gebruikt als buitenzwemwater. Gedurende deze jaren zijn er geen specifieke meldingen binnengekomen over het ontbreken van sanitaire voorzieningen dan wel over wildplassen/poepen.”

Zwemwater
Volgens het college heeft het ontbreken van een toilet de afgelopen jaren niet geleid tot een verslechtering van de kwaliteit van het zwemwater.

De Harmonika
Ook uit de directe omgeving zijn geen signalen ontvangen dat sanitair gewenst zou zijn. “Dagcentrum De Harmonika beheert de theetuin aan de plas”, aldus het college. “Zij hebben heel soms mensen (veelal van het terras) die naar de wc willen. Dat is voor hen geen probleem.”

Tags

tijningenplas,de put