bird
vrijdag 19 april | 05.26 uur

Geen intochten van Sinterklaas in de Bommelerwaard

09-11-2020 15:00
uur
Door: Britta Alink
sinterklaas-2
Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD – Ook in de Bommelerwaard kan Sinterklaas dit jaar niet op de gebruikelijke wijze ingehaald worden. Hoe zeer de verschillende comités ook hun best hadden gedaan voor alternatieve intochten. Digitaal gaat er wel van alles gebeuren.

“Heel erg jammer”, zegt Hans de Beus van het Sinterklaascomité Zaltbommel. “We hebben allerlei alternatieven bedacht, zoals bijvoorbeeld een speciale optocht door de stad. Maar wat we ook bedenken, er zullen te veel mensen op af komen. Ook het Pietenhuis mag daarom van de gemeente niet open dit jaar.”

Filmpje
Om tóch aandacht aan de intocht van Sinterklaas in Zaltbommel te besteden, wordt daarom een speciaal filmpje opgenomen, met onder andere burgemeester Pieter van Maaren. Zodra de Sint Nederland bereikt heeft, op zaterdag 14 november, zal dat filmpje op diverse kanalen te zien zijn, zoals op de website www.sinterklaaszaltbommel.nl op de website van de gemeente Zaltbommel en op de site van de Bommelerwaardgids.

Ammerzoden
Ook de alternatieve intocht in Ammerzoden kan niet doorgaan, tot grote teleurstelling van het bestuur van Jeugd en Jongerenwerk Ammerzoden. “Wij hebben van de gemeente Maasdriel te horen gekregen dat al onze plannen zijn afgewezen, net zoals voor alle dorpen in de gemeente”, schrijft het bestuur op facebook. “Het maakt ons erg verdrietig, want de plannen die er lagen waren super!”

Speciaal voor de kinderen van Ammerzoden is er het Ammeroois Sinterklaas Journaal. Iedere ochtend om 9:15 uur staat er een nieuwe aflevering klaar op Youtube, Facebook en Instagram. 

https://youtu.be/35T_hTqJgu4

Tags

sint bommelerwaard,intocht zaltbommel,intocht ammerzoden