bird
zaterdag 20 april | 05.50 uur

Gebouwen oranje verlicht voor 'Stop geweld tegen vrouwen'

24-11-2020 10:50
uur
stadhuis-2
• Ook het oude stadhuis in Zaltbommel wordt vanaf 25 november oranje verlicht. (Foto: Bommelerwaardgids)

BOMMELERWAARD – In de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel worden vanaf woensdag 25 november markante gebouwen oranje verlicht met de oproep ‘Voorkom en stop geweld tegen vrouwen en meisjes’.

Wethouder Anita Sørensen en enkele raadsleden van Maasdriel starten de campagne op woensdag tussen 18:30 en 19:00 uur in het gemeentehuis in Kerkdriel.

Oude Stadhuis
Wethouder Adrie Bragt van Zaltbommel doet dat op hetzelfde moment bij het Oude Stadhuis op de Markt, ook samen met enkele gemeenteraadsleden.

Orange the World
Het gaat om de wereldwijde campagne ‘Orange the World’, waarbij overal gebouwen oranje worden verlicht. In de gemeente Zaltbommel wordt onder andere ook Slot Loevestein in Poederoijen in oranje licht gezet.

Kerken
In Kerkdriel wordt de protestantse kerk oranje verlicht en waarschijnlijk ook de katholieke kerk.

In beide gemeenten worden daarnaast twee bijeenkomsten gehouden over dit onderwerp.

'Vrouwen en Veiligheid'
Donderdag 3 december van 9:00 tot 12:00 uur is er in Pand 9 in Zaltbommel een bijeenkomst voor vrouwen en hulpverleners over ‘Vrouwen en Veiligheid’. Burgemeester Pieter van Maaren verricht de opening. Er zijn maximaal 25 deelnemers welkom.

'Mensenrechten en Vrouwenrechten'
Woensdag 9 december van 19:30 tot 21:30 uur vind de bijeenkomst ‘Mensenrechten en Vrouwenrechten’ plaats in de gemeenteraadszaal van Maasdriel. Ook hier geldt een maximum van 25 deelnemers. Aanmelden is verplicht.

De campagne duurt tot 10 december.

Aanmelden kan via: joke.verkuijlen@kompasbommelerwaard.nl

 

Tags

oranje verlichting,orange the world,stop geweld tegen vrouwen