bird
vrijdag 29 maart | 15.04 uur

Financiële strop voor Zaltbommel en Maasdriel

30-10-2020 12:35
uur
geld kopie-5
Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD – De acht Avri-gemeenten moeten nog dit jaar met elkaar 10 miljoen euro ophoesten aan de provincie. Voor Zaltbommel en Maasdriel betekent dat dat ze allebei ongeveer 1 miljoen euro kwijt zijn.

Provinciale Staten hebben woensdag besloten de voorgestelde renteverlaging van het Nazorgfonds stortplaatsen door te voeren.

Oplossing
Eerder deze week had Avri bij Provinciale Staten een oplossing ingebracht, namelijk het opnemen van een overgangsregeling in de verordening voor de stortplaatsen die als zijn afgedicht, zoals die van Avri.

Garantstelling
“Met daarbij de garantstelling door de Avri-gemeenten voor een bedrag van 10 miljoen als er zich in de toekomst grote kosten aandienen en er te weinig geld in het fonds zou zitten voor de Avri-stortplaats”, licht voorzitter Joost Reus van het Dagelijks Bestuur van Avri toe. “Een win-winsituatie: de provincie wordt zo voor dat bedrag ontzorgd en de Avri-gemeenten hoeven niet nu al 10 miljoen euro op te brengen. Maar ons voorstel is helemaal niet besproken en dat is natuurlijk heel jammer.”

 

Tags

nazorgfonds stortplaatsen,avri