bird
woensdag 28 oktober | 09.16 uur

Film over veerdienst in oorlogstijd

14-10-2020 11:20
uur
filmveer-kopie-5
• De Gorinchem V werd op 29 oktober 1944 geraakt door drie bommen. Foto: aangeleverd

BRAKEL/GORINCHEM – Upadate: De filmvertoning gaat niet door. Riveer hoopt de film volgend jaar alsnog een keer te kunnen laten zien.

In het kader van 75 jaar bevrijding vertoont Riveer op donderdag 29 oktober een korte belevingsfilm over de veerdienst in oorlogstijd.

De vertoning vindt die dag maar liefst vier keer plaats in theater De Nieuwe Ddoelen.

Drie bommen
Aan de hand van het verhaal van een ooggetuige beleven toeschouwers het bombardement van de Gorinchem V in de haven van Sleeuwijk. De pont werd op 29 oktober 1944 geraakt door drie bommen, net op het moment dat hij voor het eerst met een Duitse bemanning voer.

Corona
De bijzondere audiovisuele productie zou eigenlijk al in maart plaatsvinden aan boord. Door corona moesten de vier volgeboekte avondvaarten echter op het laatste moment afgelast worden.

Zelfde dag
Stichting Podium Pandemonium biedt Riveer de gelegenheid om de film alsnog te laten zien in het theater. Dat dit op dezelfde dag plaatsvindt als waarop het veer in 1944 gebombardeerd werd, maakt de voorstelling extra bijzonder.

Aanmelden verplicht
De half uur durende film draait om 16:00, 17:00, 19:00 en 20:00 uur. Aanmelden is verplicht en kan via ac.haubrich@riveer.nl

Tags

riveer,veerdienst in oorlogstijd