bird
vrijdag 07 augustus | 05.50 uur

Facelift voor Dierenartspraktijk Zaltbommel

23-07-2020 15:10
uur
Door: Britta Alink
dierenarts-2
• Op de foto ontbreekt dierenarts Diederik Breen. (FOTO: Sébastien Mairey)

ZALTBOMMEL – Het pand van Dierenartsenpraktijk Zaltbommel is de afgelopen maanden flink onder handen genomen. Ook de website is compleet vernieuwd.

De praktijk bestaat sinds de jaren tachtig en is gevestigd op de hoek van de Nieuwe Tijningen en de Zandkampen. “Het was behoorlijk gedateerd”, vertelt dierenarts Wilko Kampschoer.

Corona
In maart van dit jaar kwam de aannemer voor de opknapbeurt en in dezelfde week werden de lockdown maatregelen vanwege het coronavirus afgekondigd. “Dat was ook voor ons wel even aanpassen”, vertelt hij. “We hebben de preventieve zorg aan huisdieren uitgesteld, maar konden de praktijk gelukkig verder wel draaiende houden. Ook de 1,5 meter konden we waarborgen, zelfs terwijl de werklui hier bezig waren.”

Overkapping
Aan de buitenkant zit alles weer strak in de verf. Naast de voordeur is een overkapping met daaronder een loungebank en een paar stoeltjes, waar eigenaren met hun huisdier even kunnen wachten. De muren, vloer en plafond van de wachtkamer zijn mooi gestuct, er is nieuwe verlichting in de plafonds.

Katten-parkeerplaats
In de wachtkamer is ook een ‘katten-parkeerplaats’ gemaakt, een vrij hoge kast met daarin ruime vakken, waar makkelijk een kattenmandje in past. “Voordat een kat hier met zijn baasje aankomt, is er vaak al veel stress geweest”, weet Wilko. “Katten willen vaak de reismand niet in en vinden het ook lastig om onderweg te zijn. Als ze in de wachtkamer komen, zitten ze al helemaal niet te wachten op bijvoorbeeld een nieuwsgierige hond. Stressreductie is heel belangrijk en dat kan heel goed als ze een stuk hoger kunnen zitten dan de hond.”

Op afspraak
Lang wachten in de wachtkamer is er overigens al een tijdje niet meer bij in de Zaltbommelse praktijk. Het inloopspreekuur is jaren geleden al afgeschaft; eigenaren van huisdieren komen uitsluitend nog op afspraak langs. In de wachtkamer is ook de balie van de assistentes vernieuwd. “Die is nu een stuk lager zodat het makkelijker is om contact te hebben met de eigenaren van de huisdieren”, zegt Wilko.

Landbouwhuisdieren
DAP-Zaltbommel behandelt niet alleen honden en katten, maar ook kleinere huisdieren zoals konijnen, cavia’s en knaagdieren, en paarden en landbouwhuisdieren zoals koeien, schapen en geiten.

Nieuwe website
Alle informatie over de praktijk staat op de compleet vernieuwde website. Daarop verwijst de praktijk in veel artikelen naar Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG). “Hier staat alle up to date onafhankelijke informatie over huisdieren”, zegt Wilko.

www.dapzaltbommel.nl 

Foto: Sébastien Mairey

Tags

dierenartspraktijk zaltbommel,dap zaltbommel,wilko kampschoer

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2