bird
zaterdag 27 april | 02.29 uur

Er komen 39 nieuwe woningen in Ammerzoden: 'Plan waar we trots op zijn'

14-12-2021 12:31
uur
Door: Martin van Hemert
141221_Impressietekening woningbouwplan De Hoef-1
• Een impressietekening van woningbouwplan De Hoef. Foto: gemeente Maasdriel

AMMERZODEN - Na nieuwbouwplannen zoals 'De Haar II' en 'Onderwaard' krijgt Ammerzoden er nog 39 nieuwe woningen bij onder de noemer 'De Hoef'. 

"Ammerzoden is booming, hot en is goed in the picture bij dit college", zo omschrijft wethouder Peter de Vries het aanzien van het dorp vanuit het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasdriel. Met het nieuwbouwplan De Hoef - dat moet gaan landen achter de Molendijk, vlakbij de Maas - komen er weer 39 woningen bij in Ammerzoden. 

Trots
Het gaat om zeven grondgebonden sociale huurwoningen, zes betaalbare koopwoningen met een vraagprijs tot maximaal 235.000 euro, drie grondgebonden middeldure woningen, een woning van maximaal 300.000 euro, tien wee-onder-een-kapwoningen van rond de 375.000 euro, zes patiowoningen van maximaal 400.000 euro, vier twee-onder-eenkappers en twee vrijstaande woningen. "Een mooi, breed plan waar we trots op zijn", concludeert De Vries.

Handhaven
Vanwege ervaringen in het recente verleden wil de gemeente Maasdriel ervoor zorgen dat de woningen die nu in het lagere segment vallen, ook in die prijsklasse blijven. "Dit is al een wat ouder plan, dus op het moment dat de sleutel wordt overgedragen, zijn de woningen al een ton duurder. We willen niet dat ze meteen weer worden verkocht; als je het koopt moet je er echt zelf in gaan wonen. Zo niet, dan gaan we daarop handhaven", aldus wethouder De Vries resoluut.

Het bestemmingsplan wordt vanaf 23 december ter inzage gelegd, waarna iedereen die dat wil een reactie kan geven. Ook wordt er namens de ontwikkelaar een informatieavond georganiseerd.

Meer informatie over het plan is te vinden in deze Youtube-video, waarin nog het verouderde aantal van 43 woningen wordt vernoemd, in plaats van de actuele 39 woningen. 

Tags

De Hoef,Ammerzoden,nieuwbouw