bird
vrijdag 19 april | 13.25 uur

Emotioneel lintje voor Dick Brandwijk: 'Deze onderscheiding is voor jullie samen'

01-05-2023 12:33
uur
dick brandwijk_lintje zaltbommel_pieta brandwijk
Pieta is ernstig ziek. Daarom kreeg Dick zijn lintje thuis door de burgemeester opgespeld. (Foto: Michiel Nijstad)

 

ZALTBOMMEL – Het kwam totaal onverwacht, Dick Brandwijk is er een uren later nog helemaal ondersteboven van. Afgelopen woensdag werd hij tot zijn grote verrassing benoemd tot lid in de orde van de Oranje Nassau.

Dat dit volgens  Burgemeester Pieter van Maaren ‘allemaal mogelijk is gemaakt doordat zijn vrouw Pieta hem altijd terzijde heeft gestaan’, ontroert hem nog het meest. Pieta is ernstig ziek, de reden dat het lintje bij de Brandwijks thuis door de Zaltbommelse burgemeester werd opgespeld.

Verduurzaming
In zijn toespraak benoemde burgemeester Van Maaren de vele activiteiten op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid die Dick en Pieta in de loop der jaren hebben gesteund. Van de  voortrekkersrol van Brandwijk op het gebied van milieu, verduurzaming en veiligheid op bedrijventerrein de Wildeman, het uitdelen van kerstpakketten bij diverse maatschappelijke instanties zoals Welzijn Bommelerwaard, Hart voor Minima, de Rotterdamse uitdaging, tot de steun voor stichting Kenia en de betrokkenheid als hoofdsponsor bij de Brandwijk Bommelerwaardrunners.

Van Maaren benadrukte dat dit allemaal niet mogelijk was geweest zonder de niet aflatende bijdragen van Dicks vrouw Pieta. Deze onderscheiding is dus  ‘een beetje voor jullie samen’, liet Van Maaren het geëmotioneerde ondernemersechtpaar weten. De mooie erkenning van het werk van  Brandwijk werd thuis in kleine kring gevierd.

Tags