bird
vrijdag 19 april | 11.29 uur

Emotioneel betoog Van Kooten over 'Resort aan de Maas' van Europarcs

30-09-2020 22:15
uur
Door: Britta Alink
resort-2
• Zo zou het park er uit moeten gaan zien, voor iedereen toegankelijk, met openbaar strand. (foto: art-impression Europarcs website)

KERKDRIEL - Burgemeester Henny van Kooten was woensdagavond zichtbaar geëmotioneerd toen hij tijdens de commissievergadering Ruimte sprak over het nieuwe recreatiepark 'Resort aan de Maas', op de oude camping Maaszicht.

Hij reageerde op kritische vragen van onder andere VVD, D66 en PvdA/GroenLinks naar aanleiding van een gewijzigd bestemmingsplan.

Voortvarend
De nieuwe eigenaar Europarcs is sinds de verkoop van de grond voortvarend aan de slag gegaan. De meeste oude caravans en chalets zijn gesloopt. Er is een gelikte website met prachtige verkoopplaatjes, er staan mooie verkoopborden langs de toegangsweg tot Kerkdriel.

Procedure
Voor sommige omwonenden gaat het allemaal een beetje te snel en zij hebben aan de bel getrokken bij de lokale politiek. Verschillende fracties stelden dan ook kritische inhoudelijke vragen en hadden vragen over de procedure rond het vaststellen van het bestemmingsplan.

Fort Oranje 2
Vorig jaar is het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld, nu ruim een jaar later staan ingrijpende veranderingen in dat plan op de agenda. "U moet goed beseffen hoe de situatie vroeger was", zei Van Kooten met stemverheffing. "Het was Fort Oranje 2. Op de oude camping was prostitutie, je kon er gokken, er waren hennepkwekerijen, er was sprake van uitbuiting en er zijn zelf liquidaties geweest. Bij de helling naar het water werd drugs gedeald, er was veel overlast van hangjeugd, voor omwonenden en voor de golfbaan. Ik hoor hier geen fractie, die daar iets over zegt, dat vind ik betreurenswaardig. We komen van heel ver, iedereen liep met een boog om die camping heen. En ga nu eens kijken hoe mooi het wordt. Ik heb daar niet voor mezelf aan meegewerkt, ik deed en doe dat voor Maasdriel."

Snel reageren
In de zomer van 2019 kwam het college met de boodschap dat de oude camping Maaszicht verkocht was aan Europarcs, die in het hele land luxe recreatieparken exploiteert. "We moesten snel reageren", aldus Van Kooten in zijn antwoord op de vragen van verschillende fracties. "In de nacht van maandag op dinsdag had ik mijn laatste overleg met Europarcs, op dinsdag bespraken we de verkoop van de grond in het college, op woensdag moest het nieuwe bestemmingsplan vastgesteld worden. Als we dat niet voor 1 juli 2019 hadden geregeld, dan zouden we nog zeventien jaar aan de erfpacht vastgezeten hebben, dan had het ons nog minstens acht miljoen euro gekost."

Communiceren
De kritiek dat de gemeente Maasdriel beter had kunnen communiceren over de plannen met de camping nam burgemeester Van Kooten serieus. "Het is jammer dat het vragen oproept bij omwonenden. We zullen meer en beter gaan communiceren, daar gaan we alles aan doen", beloofde Van Kooten.

De gemeenteraad neemt op 8 oktober een besluit over het nieuwe bestemmingsplan.

Britta Alink

 

 

 

Tags

europarcs kerkdriel,camping maaszicht