bird
zaterdag 20 april | 10.15 uur

Elektriciteits- en gasleiding geraakt in Hedel, persoon loopt brandwonden op

01-12-2021 17:06
uur
Door: Martin van Hemert
WhatsApp Image 2021-12-01 at 16.29.06-1
• Foto: Bart Meesters

HEDEL – Bij de aanleg van een glasvezelkabel aan de Akkerseweg in Hedel is woensdagmiddag een persoon gewond geraakt door een grote steekvlam.

UPDATE: De brand is inmiddels gedoofd.

Rond 14:40 uur ging het woensdagmiddag mis bij het aanleggen van een glasvezelkabel. De kabel werd onder de grond richting een bedrijfspand gelegd. Op de plaats waar de kabel uit de grond naar boven moest komen, stond een medewerker. Deze persoon hoorde plots een explosie, gevolgd door een grote steekvlam. De medewerker liep daardoor brandwonden op en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Vuurbal
Vermoedelijk is er een elektriciteitsleiding geraakt bij de aanleg van de glasvezelkabel. Door de kortsluiting die dat veroorzaakte, zou een nabijgelegen gasleiding zijn geraakt en dat zou de oorzaak van de vuurbal kunnen zijn geweest.

(Tekst loopt door onder de foto's)

 
Er was sprake van dat het nabijgelegen kinderdagverblijf De Toverfluit moest worden geëvacueerd. Dat bleek volgens de veiligheidsregio niet nodig te zijn.

Op foto's is echter te zien dat er wel degelijk een kleinschalige ontruiming plaatsvond, waarbij tussen de 10 en 15 kinderen zijn opgevangen bij aardappelhandel Quiks Quality Potatoes. Aldaar zijn zij door hun ouders opgehaald. Daarnaast zaten zo’n dertig aansluitingen zonder stroom.

Opgraven
De brandweerkorpsen van Hedel en Gameren waren ter plaatse, net als de politie. Netbeheerder Liander is op zoek gegaan naar het lek en heeft de toevoer van het gas gestopt, waardoor de brand doofde. Een woordvoerder laat weten dat er een onderzoek volgt naar de oorzaak van de brand. 

 

Tags

Gasleiding,gaslek,elektriciteitsleiding,glasvezel