bird
donderdag 25 april | 19.05 uur

Eetpunt De Grote Aak weer open voor iedereen

06-07-2020 10:00
uur
Door: Britta Alink
groteaak-2
• Atie Mos krijgt een voorgerecht geserveerd. (foto: Koen Vandenput)

ZALTBOMMEL – Ook wijkcentrum De Grote Aak in de wijk De Vergt moest vanwege corona de deuren sluiten. Maar sinds de heropening loopt het Eetpunt weer als een trein.

Halverwege maart werden alle activiteiten stopgezet. Geen klaverjasavonden meer, geen koersbalmiddag, geen creatieve clubjes, geen yogalessen, geen verjaardagen of andere feestjes.

Beheerder
En ook het Eetpunt moest dicht. “We zijn meteen met elkaar gaan bekijken wat we nog wél konden doen”, vertelt Rob Metz, die samen met Atie Mos beheerder is van het wijkcentrum.

Afhaalservice
Binnen een week hadden de koks een afhaalservice georganiseerd. Niet alleen van maandag tot en met vrijdag, maar ook op zaterdag en zondag. Door de week konden de gasten hun maaltijden warm ophalen, het eten voor in het weekend was gekoeld, maar eenvoudig op te warmen. “We waren daar ontzettend blij mee”, zegt Rob. “Sommige van onze gasten waren gewend om elke dag bij ons te eten en zouden zonder die afhaalmaaltijden echt niet meer goed gegeten hebben. De afhaalmaaltijden waren bijna elke dag uitverkocht.”

Noodfonds
Door het verlies aan inkomsten van de overige activiteiten, dreigde echter toch een groot financieel tekort voor De Grote Aak. Het bestuur heeft dan ook een beroep gedaan op het noodfonds van de gemeente Zaltbommel en dat is tot hun grote opluchting gehonoreerd. “We kunnen nu tot 1 september vooruit”, zegt Rob. 

Meer mensen
Sinds Tweede Pinksterdag zijn de gasten weer welkom in het restaurant. De eerste maand een beperkt aantal, sinds 1 juli mogen er weer wat meer mensen naar binnen, zodat Het Eetpunt zichzelf weer bedruipt.

10 euro
Voor 10 euro krijgen de gasten een heerlijke 3-gangen maaltijd (op maandag zelfs 4 gangen) van hoge kwaliteit. “Onze kok, Sandor Smits, vindt het een sport om de inkoop zo gunstig mogelijk te doen, zodat we er ook echt iets aan over houden”, vertelt Rob. “We zijn daarmee overigens geen concurrent voor de horeca in Zaltbommel. De mensen die bij ons komen, kunnen het zich vaak niet permitteren om uit eten te gaan. En gasten die zich dat wél kunnen veroorloven, komen soms bij ons, maar gaan ook regelmatig ergens anders eten.”

Sociaal belang
Het sociale belang van Het Eetpunt is groot, weet ook voorzitter Thea Thijssen van het bestuur. “Sommige van onze gasten spreken overdag niemand”, vertelt zij. “Ze komen hier niet alleen om te eten, maar ook voor een praatje.” Zij benadruk dat iedereen welkom is in De Grote Aak. “Ouderen uit de buurt, maar zeker ook jonge mensen en gezinnen met kinderen.”

Reserveren
Het Eetpunt is geopend van maandag tot en met zaterdag, ook in de zomervakantie. Het menu staat op www.degroteaak.nl Reserveren is aanbevolen.

 

Tags

eetpunt de grote aak,de grote aak,atie mos,rob metz,thea thijssen