bird
dinsdag 06 december | 22.06 uur

Eén melding van rijden onder invloed leidt tot twee ingevorderde rijbewijzen

26-09-2022 11:24
uur
Door: Martin van Hemert
260922_alcomobilist-STOCK-LR
Foto: Adobe Stock

AALST/ZUILICHEM - Twee vliegen in één klap voor de politie in de Bommelerwaard; bij één melding over rijden onder invloed werdden namelijk twee bestuurders aangehouden die onder invloed waren. Beide rijbewijzen zijn ingevorderd.

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 september kreeg het politieteam Zaltbommel een melding dat een motorrijder was gevallen en mogelijk onder invloed zou zijn van alcohol. De motorrijder zou weer verder zijn gereden in de richting van Aalst. Hierop zijn agenten met meerdere eenheden op zoek gegaan naar de motorrijder.

Op de van Heemstraweg-West ter hoogte van Zuilichem viel het gedrag van een automobilist zodanig op, dat er ternauwernood een tegemoetkomend voertuig kon worden ontweken. Op het politiebureau bleek de beginnend bestuurder na onderzoek 570 ug/l te blazen. Hierop is het rijbewijs ingevorderd.

Ook de motorrijder werd rijdend gesignaleerd, in Aalst. Omdat de bestuurder van de motorfiets iedere vorm van medewerking weigerde werd ook zijn rijbewijs ingevorderd en zal hij de maximale straf ten aanzien van het rijden onder invloed tegemoet mogen zien.

Tags

politie,rijden onder invloed

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie