bird
maandag 30 november | 11.38 uur

Een kerstpakket vol Bommels lekkers

17-11-2020 09:25
uur
Door: Britta Alink
advertentie-2
• Het pakket is samengesteld door vijf ondernemers. (Foto: Stadsbrouwerij Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Een écht Bommels kerstpakket. Dat is het resultaat van de spontane samenwerking tussen vijf binnenstadondernemers. De pakketten zijn vanaf nu te koop en bovendien worden er verschillende verloot onder mensen 'die wel iets positiefs kunnen gebruiken'.

Het idee komt van Adrie en Toos van der Meijden van de Stadsbrouwerij. Hun proeflokaal is al weken gesloten vanwege de coronamaatregelen en daarom zijn ze een tijdje geleden gestart met de verkoop van hun bijzondere bieren in een speciaal winkeltje 'Biere de Trezoor'.

Verpakking
De speciaalbiertjes zijn populair en speciaal voor de feestdagen wilden Adrie en Toos een mooie verpakking, zodat ze er een kerstpakketje van konden maken.

Elliz in Company
Ze gingen in overleg met overbuurvrouw Elze Frie van Elliz in Company. Zij maakt in haar sociale naaiatelier immers onder andere mooie tassen van gekregen stoffen en restkleding. Samen besloten ze de kerstpakketten uit te breiden met lokale producten.

Elkaar helpen
Al snel sloten De Koopvaardij, Sweets by Anke en Kaashandel Brouwer van de markt zich bij het initiatief aan. "Als ondernemers proberen we elkaar zo een beetje te helpen", licht Adrie toe. "We ondersteunen elkaar in deze moeilijke tijden."

Samen werken
Elze Frie vond het meteen een superleuk idee. "We kijken hiermee op een andere manier naar elkaar", vertelt ze. "Elke ondernemer uit alle sectoren wil zijn omzet draaien. Daarom is het goed om met elkaar samen te werken." Die samenwerking past ook prima in de filosofie van Elliz in Company.

Kleine tas
In de 'kleine' tas, die gemaakt is van ananasleer en voorzien van leren hengsels, (35 euro) zitten  nootjes en bijzondere biertjes, heerlijke macarons van Sweet by Anke, kerstthee en lekkere bonbons van de Koopvaardij, smakelijke kazen van Jeroen en Nienke van de Heuvel van Brouwerskaas.

Grote tas
In de tas van 50 euro, gemaakt van allerlei mooie stoffen zitten nog een aantal extra producten.

Pakketten cadeau
De vijf ondernemers geven ook een aantal pakketten cadeau aan mensen in de Bommelerwaard, die in deze tijd wel iets extra's kunnen gebruiken.

"We weten allemaal dat er ouderen én jongeren zijn voor wie deze coronatijd extra zwaar is", licht Elze toe. "Wie iemand kent, die in zo'n nare positie zit, kan hem of haar voordragen voor een gratis pakket."

Verloten
Het is de bedoeling dat een 'onafhankelijk persoon met een sociaal hart' uit alle inzendingen een paar mensen loot, die het pakket cadeau gaan krijgen.

Een pakket reserveren en/of iemand aanmelden voor een gratis pakket kan via e-mailadres: info@biere-de-trezoor.nl

Britta Alink

 

Tags

bommels kerstpakket,stadsbrouwerij,elliz in company

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2